Udgivet i

Belén López Peiró, Argentina

Belén López Peiró ©Alejandra López
Belén López Peiró

Født i Argentina i 1992

López Peiró er forfatter og journalist. Hun udgav Hvorfor kom du igen hver sommer i 2018, for hvilken hun har modtaget Festival KMAmèrica-prisen Narrativas a Escena i 2023, og Donde no hago pie i 2021. Belén López Peiró er uddannet journalist i Buenos Aires og er på nuværende tidspunkt ved at tage en master i litterær skabelse på universitetet Pompeu Fabra i Barcelona. Hun arrangerer læse- og skriveworkshops og arbejder freelance for forskellige medier, deriblandt det spanske dagblad El País. Hendes bøger er oversat til engelsk, fransk, italiensk, portugisisk, norsk og catalansk. Hvorfor kom du igen hver sommer er hendes første bog på dansk.

Hvorfor kom du igen hver sommer er beretningen om det seksuelle misbrug, som Belén López Peiró var udsat for i flere år, mens hun var teenager. Misbrugeren var hendes egen onkel, en magtfuld politikommissær, en bevæbnet machomand i en mindre by i Argentina, hvor hun tilbragte sine somre.

Det er beretningen om at komme til en forståelse af det skete og kampen for blive anerkendt som offer for en forbrydelse, som lokalsamfundet og dele af familien foretrak at lukke øjnene for og benægte. De mange brudstykker og stemmer flettes sammen med retslige dokumenter i en bog, som udspringer af forfatterens personlige oplevelser og gennem litteraturen bliver til en politisk handling, der tvinger os til ikke at vende blikket væk fra det, vi helst vil undgå at se.

Læs om Hvorfor kom du igen hver sommer

Klik her for at se videoer af vores forfattere

Foto © Alejandra López