Slået op d.

Det fortabte paradis – roman af Héctor Abad Faciolince

Det fortabte paradis. Høector Abad Faciolince. Colombia, RomanDet fortabte Paradis er en roman om en familie og deres slægtsgård i de colombianske bjerge, men også en fortælling om det colombianske samfund i det tyvende århundrede. Gennem tre generationer har gården ”La Oculta” været i familien Ángel, siden en gruppe nybyggere grundlagde den lille by hvor gården ligger, midt i bjergene og den frodige natur. Da matriarken Ana Ángel dør, 88 år gammel, i starten af 1990’erne er de tre voksne søskende Pilar, Antonio og Eva er de sidste arvinger til gården, som de hver især er knyttet til; på både godt og ondt. Gården har været ramme for frihed, drømme og håb, men også for frygt, traumer og forfald. Historien fortælles gennem de tre søskende, der ærligt og kritisk beretter om deres liv og deres familie, som på hver deres måde er knyttet til gården og deres lands historie.

Romanen er skrevet af den colombianske forfatter Héctor Abad Faciolince, hvis bøger har opnået stor anerkendelse i hele Latinamerika. Det fortabte Paradis er fyldt med realisme og desillusion, men også med tiltro til livet og en medmenneskelig beskrivelse af det moderne samfunds rodløshed. Litteraturkritiker Andreas Breitenstein fra Neue Zürcher Zeitung har kaldt  Det fortabte Paradis et nutidigt litterært svar på Hundrede års ensomhed af Gabriel García Márquez, og et eksempel på den nyere latinamerikanske litteratur, der opstod efter den kolde krig, militærdiktaturer, guerillakrige, og kampen mod narkokartellerne.

Lyder det spændende? Køb bogen her

Slået op d.

Tre af vores helt nye bøger blev af deres forfattere præsentereret på Københavns litteraturfestival i Tranquebar boghandel

Torsdag aften den 27. september var der i anledning af Københavns litteraturfestival på spansk, som vi arrangerer sammen med Københavns universitet, 4 forfattere der præsenterede deres bøger i Tranquebar boghandel. De tre af bøgerne er netop udkommet på dansk på vores forlag og de danske oversættere var der derfor også.

Héctor Abad Faciolince præsenterede sin bog La Oculta, som på dansk hedder Det fortabte paradis. Det er en historie, der fortælles gennem tre søskende, når de mindes kærlighed, angst og håb knyttet til det smukke landskab, hvor deres families paradis ligger – gården La Oculta, som ligger langt inde i de colombianske bjerge. Bogen kan købes fra midten af oktober måned.

J.Á. González Sainz præsenterede sin roman Ojos que no ven, som på dansk hedder Det blinde øje. Bogen indeholder de smukkeste beskrivelser af den spanske natur og samtidig giver den et fantastisk billede af den splittelse, der findes i et samfund præget af ideologisk radikalisme og hvor undertrykkelse og overgreb mod dem, der tænker anderledes er helt normalt. Bogen kan købes nu.

Luís Sepúlveda introducerede sin danske version af La sombra de lo que fuimos, nemlig Skyggen af hvad vi var engang. I den enkle og galgenhumoristiske roman er der plads til mere end tre årtiers chilensk historie. Den beretter om samfundets tabere, som aldrig mistede troen på humor og kærlighed – og netop derfor vinder de i den sidste ende. Bogen kan købes nu.

For de fremmødte var det muligt at komme helt tæt på de tre utrolige dygtige forfattere, som hver især fortalte om deres bog og derefter besvarede spørgsmål fra publikum. En skøn seance og flere fik da også lyst til at købe de omtalte bøger.

Slået op d.

Bogforum 2018 – Paula Larrain interviewer den chilenske forfatter Andrea Jeftanovic

Journalist Paula Larrain vil interviewe og samtale med den chilenske forfatter Andrea Jeftanovich om hendes novellesamling, Du må ikke tage imod slik fra fremmede, der netop er udkommet på dansk. Det vil foregå fredag den 26. oktober 2018 kl. 17.15 – 18.00, på SPOT scenen i hall C4 på Bogforum 2018.

Slået op d.

Den prisbelønnede colombianske forfatter Héctor Abad Faciolince har med sit værk ”Det fortabte paradis” skrevet et nutidigt litterært svar til ”Hundrede års ensomhed”, der er Gabriel García Márquez’ hovedværk.

Det fortabte paradis. Høector Abad Faciolince. Colombia, RomanHéctor Abad Faciolince er en af Colombias mest fremtrædende forfattere med seks romaner, to novellesamlinger og en digtsamling bag sig og med romanen Det fortabte paradis slår han sig fast som en af de største latinamerikanske forfattere i vores tid.  I romanen kaster han lys over de konsekvenser, som forandring medfører i en familie eller et samfund. Historien fortælles gennem de tre søskende, når de mindes kærlighed, angst og håb knyttet til det smukke landskab, hvor deres families paradis ligger – gården La Oculta, som ligger langt inde i de colombianske bjerge.Pilar, Eva og Antonio Ángel er de sidste arvinger til den gamle slægtsgård, som familien gennem generationer har kæmpet for at beholde. Det er stedet for de tre søskendes lykkeligste minder, men det er også der, de har mødt vold, frygt, rastløshed og flugt.

 

Bogen udkommer til september 2018

Slået op d.

Den prisbelønnede spanske forfatter José Ángel González Sainz formår i sin roman “Det blinde øje” at sammenflette datidens ideologiske radikalisme med højaktuelle problematikker som emigration og integration på en hel unik og sublim måde

Da Felipe Díaz bliver arbejdsløs, overtaler hans kone ham til, at de med deres søn skal forlade huset og jordstykket i landsbyen i håbet om at skabe sig et bedre liv længere mod nord. I Baskerlandet finder han arbejde på en kemisk fabrik, de køber en lejlighed og får endnu en søn, og alt går tilsyneladende godt.

I virkeligheden lykkes det aldrig Felipe at falde til, hvorimod hans kone og ældste søn involveres mere og mere i et samfund gennemsyret af nationalisme og politisk konfrontation, indtil en dramatisk hændelse for altid forandrer deres liv, og Felipe alene vender tilbage til huset i landsbyen, hvor han er vokset op. Det blinde øje indeholder smukke beskrivelser af den spanske natur og samtidig giver den et fantastisk billede af den splittelse, der findes i et samfund præget af ideologisk radikalisme og hvor undertrykkelse og overgreb mod dem, der tænker anderledes er helt normalt. Den tager ligeledes højaktuelle problematikker op som emigration og integration, alt sammen set gennem øjnene på en mand, der er et produkt af landskabet og af en visdom nedarvet gennem generationer.

 

Bogen kan (snart) købes i Saxo, iMusic, Bogreolen, Gucca, Arnold Busck, CDON, Plusbog, KopK, WilliamDam, ComputerSalg, liveboox, Plusbog, Bog&Ide, DagensBog, Tranquebar, Ræven & Pindsvinet, Møllesgade Boghandel.

Slået op d.

Lider man af søvnløshed hjælper gyseren “Begravelsesudstyr” bestemt ikke på det, men er man til et godt gys, så er den peruanske forfatter Fernando Iwasaki djævelsk god til at give dette på en utrolig intelligent og humoristiske måde.

Fernando Iwasaki, Aurora BorealEn bog der består af mikrofortællinger, der hver især er djævelsk godt skrevet. Iwasakis bog er en hyldest til gyserlitteraturen og mikrofortællingen, fordi det på ti-tolv linjer lykkes ham at koncentrere genrens kuldegys, kvalme og angst på en yderst fængende måde. Som læser fastholdes man side efter side, og det er stadig muligt at blive skræmt af genfærdene, mareridtene, ritualerne og overtroen i det 21. århundrede. Iwasaki skærer ind til benet og lægger bestemt ikke fingrene imellem for at give læseren gåsehud og kuldegysninger, og hans spøgefulde og elegante stil er en hyldest til den sproglige hedonisme.

 

I slutningen af september kommer den på det danske marked.

Slået op d.

I romanen “Skyggen af hvad vi var engang” fortæller den chilenske forfatter Luís Sepulveda på en både humoristisk og kærlig måde om 30 års chilensk historie.

Sepúlveda får i denne enkle og galgenhumoristiske roman plads til mere end tre årtiers chilensk historie. 35 år efter Pinochets militærkup mødes tre tidligere landflygtige, Cacho, Lolo og Lucho, igen i deres hjemland, Chile: tykmavede, halvskaldede og gråskæggede. De genforenes i et faldefærdigt skur, men i det mindste har de vin og grillkyllinger. De tre mænds plan er, at de omsider vil fremdrage en skat, som det aldrig er lykkedes politiet at opspore, nemlig udbyttet af det berygtede bankrøveri der fandt sted 16. juli 1925, og hvis årsdag hastigt nærmer sig. Medens de venter på et barnebarn af Pedro Nasco Arratia, som var direkte impliceret i selve kuppet, svælger de i minder om deres dage i en af Allendes eliteenheder og beretter for hinanden om, hvordan det er gået dem siden dengang og hvordan de har kæmpet sig gennem livet. Men de har ikke mistet deres humoristiske sans, og der er nok at grine ad. Kærlig, morsom og med et kraftigt stænk selvironi – Sepúlvedas roman beretter om samfundets tabere, som aldrig mistede troen på humor og kærlighed – og netop derfor vinder de i den sidste ende.

Bogen kan købes i Saxo. Brug følgende link: https://www.saxo.com/dk/skyggen-af-hvad-vi-var-engang_luis-sepulveda_haeftet_9788797003879

Slået op d.

Den chilenske forfatter Andrea Jeftanovic forstår at gennemhulle det politiske korrekte og samtidig påvirke sin læser på en både foruroligende og rørende måde med sin bog “Du må ikke tage imod slik fra fremmede”.

En bog der består af elleve noveller som udforsker rummet omkring forældre og børn, søskende og par i ekstreme positioner. En poetisk og intim prosa som opridser et hyperrealistisk portræt af den tvetydige og sensuelle voldsomhed som gør disse ”kernerelationer” anspændte. Historier som tager udgangspunkt i begær, ikke i et sygeligt begær, men derimod et begær fuld af ensomhed og angst som vender op og ned på alting og hvis konstante scene er kroppen. Nogle gange det farliges truende nærhed, andre gange det normales afgrund, men altid med kroppen som den konstante scene. Ud af sætninger der hopper op og ned som træflis dannes et psykisk og følelsesbetonet sprogbrug der skaber rum for at undersøge moraliteten som et laboratorium for den menneskelige erfaring.

 

Bogen kan købes i Saxo. Brug følgende link https://www.saxo.com/dk/products/search?query=Du+maa+ikke+tage+imod+slik