Udgivet i

Prisvindende debutroman om slægtshistorie og identitet

Omslag roman Saltkrystaller ISDN 978-87-93935-07-5Saltkrystaller fortælling om at finde identitet -5 Saltkrystaller fortælling om at finde sin egen identitet. Prisvindende debutroman om slægtshistorie og identitet

Saltkrystaller: Prisvindende debutroman om slægtshistorie og identitet. Bogen Saltkrystaller blev udgivet i 2018 i Colombia, og er nu også nået hele vejen til Danmark. Bogen handler om den 29-årige Victoria Baruq, som voksede op på øen San Andrés. Efter gymnasiet forlod hun øen og først femten år efter, da hendes forældre døde, vendte hun tilbage til San Andrés. Tilbage på øen finder hun en dag et gammelt familiebillede af sine tipoldeforældre, som tager hende med ud på en rejse i en søgen efter svar på sin slægtshistorie og en søgen efter sin egen identitet.

Efter gymnasiet var øen blevet for trang for den unge Victoria, og hun rejste derfor fra øen for at udforske verden og opleve noget andet end San Andrés koralrev og azurblå hav. Da hun efter flere år vender tilbage til øen og starter sin søgen efter svar, opdager hun hurtigt, at øen gemmer på flere store historiske begivenheder, da den tidligere både har fungeret som britisk koloni og tilflugtssted for pirater. Nu er briterne og piraterne skiftet ud med turister, og for Victoria er det langsomt ved at gå op for hende, at den ø, hun så desperat forlod for flere år siden, i virkeligheden er en vaskeægte perle midt i det Caribiske Hav ud for Colombias kyst.

Førende colombiansk forfatter – Cristina Bendek

Forfatteren bag denne prisvindende bog er colombianske Cristina Bendek. Hun blev født i 1987 på den eksotiske koralø San Andrés i det Caribiske Hav. Som ung forlod hun øen og rejste til henholdsvis Bogotá og Mexico City, hvor hun boede over en længere periode. Efter tretten år væk fra øen flyttede hun tilbage til San Andrés. Udover at være forfatter, har hun også arbejdet som journalist i flere år. Med bogen Saltkrystaller skabte Bendek stor succes og begejstring, og har formået at blive en af de mest fremtrædende kvindelige forfattere i Colombia. Udover at bogen blev en kæmpe succes, vandt hun også i 2018 en pris for den. Prisvindende debutroman om slægtshistorie og identitet

En debutroman, der endte med stor pris

Saltkrystaller er Cristina Bendeks debutroman, og bogen fandt hurtigt vej ind i mange folks hjerter. I 2018 imponerede hun de colombianske anmeldere og vandt prisen Premio de Novela Elisa Mújica 2018 de Idartes y Laguna Libros, som er en litterær pris, der uddeles til fremtrædende kvindelige forfattere i Colombia. Med den gode og positive modtagelse af Saltkrystaller og den flotte pris må det siges, at Cristina Bendek har fået en ualmindelig god opstart og velkomst ind i det litterære univers, og vi håber alle, vi kommer til at høre meget mere fra hende i fremtiden.

Det er ikke kun læserne og anmelderne, der faldt for Cristina Bendeks prisvindende bog, da også DBCs lektør Birgit Sloth i sin materialevurdering af bogen omtaler den positivt, da hun skriver, at ”Romanen giver et interessant indblik i øens historie og i nutiden (…)”.

Bogen er tilgængelig og kan lånes på bibliotekerne rundt om i Danmark. Den kan også købes på nettet, og kan bl.a. findes på auroraboreal.dk, hvor den kan købes for 260,-.

Mobile Pay 34512

Videorne af vores fofattere klik her

You Tube logo to video channel https://www.youtube.com/results?search_query=Auroraborealvideo1

For vores læsere på spansk klik her