Udgivet i

Saltkrystaller: en smuk og voldsom historie

foto Cristina Bendek con su linbro_Saltkrystaller. Saltkrystaller: en smuk og voldsom historie

Bogbloggeren Karina Ahm har på sin Instagram og blog anmeldt bogen Saltkrystaller af Cristina Bendek. Saltkrystaller: en smuk og voldsom historie

Efter at have læst bogen, skriver hun følgende:Saltkrystaller er en smuk og voldsom historie, som trækker tråde langt tilbage i historien.”, at det er ”En interessant, smuk og spændende fortælling om en ung kvinde og forfald.”, og at ”Bogen er smuk udenpå og indeni, og fortællingen flyder lige så let som duftene af havet, det caribiske køkken og calypsomusikken i bogen.”

Spansk litteratur har sat sit præg på den danske kultur, og Karina skriver da også på sin Instagram, at ”Hånden på hjertet… oversat spansk litteratur har indtil nu kun været en berigelse for min rejse gennem litteraturen.”, og tildelt den hele 4,5 stjerner ud af 5 mulige.

Karina Ahm har skrevet:

“Jeg havde glædet mig til “Saltkrystaller” og blev ikke skuffet! Det er historie om en ung kvindes kamp for at finde sig selv. Et selv som først bliver hel da hun ved et mindre tilfælde “snubler” over et fotografi af sine tipoldeforældre.

Hun er søgende og fremstår trist. Historien er en lille bid af Caribiens historie og politiske styre gennem tiden som smukt bliver flettet sammen med nutiden og en ung kvinde. Forfatteren viser sine læseren det grimme, vrangen af idylen, af det smukke og det alle forestiller sig med en smuk ø i et azurblåt hav.

Men også hvor smukt mangfoldigheden kunne blive i et samfund, hvor mange folkeslag har sat deres aftryk. Desværre bliver det altsammen et spørgsmål om økonomi og billig arbejdskraft. Bogen er smuk udenpå og indeni, og fortællingen flyder lige så let som duftene af havet, det caribiske køkken og calypsomusikken i bogen.

Victoria flyder frem og tilbage i historien, møder sine forfædre, ser historien om San Andrés og samtidig finder hun sin stemme i nutiden, hvor øboerne kæmper for øens overlevelse. Bogen persongalleri er mangfoldigt og farverigt, men ikke overvældende, alle stemmer sætter aftryk.”foto Cristina Bendek con su linbro_Saltkrystaller. Saltkrystaller: en smuk og voldsom historieSaltkrystaller: en smuk og voldsom historie

Læs meget mere om ”Saltkrystaller” på hendes blog eller Instagram.