Brud – ARGENTINA

Bog
(1 kundeanmeldelse)

370,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-46-4 Kategori:

Beskrivelse

Brud kærlighed, humor, historie og skønheden

Brud kærlighed, humor, historie og skønheden.  Hr. Watanabe, der som barn har overlevet atombomben i Hiroshima, hvor han mistede sin far, føler, at han flygter fra sine egne minder. Jordskælvet forud for Fukushima-ulykken forårsager en forskydning, der samtidig ripper op i den kollektive fortid.

Fire kvinder fortæller om deres liv med og minder om Watanabe til en argentinsk journalist under en følelsesbetinget og politisk rundrejse til byerne Tokio, Paris, New York, Buenos Aires og Madrid.

Denne blanding af sprog, lande og parforhold afslører, hvordan intet sker på et enkelt sted, hvordan hver begivenhed breder sig og skaber rystelser på den modsatte side af kloden.

Måden, hvorpå samfund husker og – især – glemmer.

 

Roman

Andrés Neuman

Født 1977 i Buenos Aires, hvor han også boede som barn. Han er søn af argentinske musikere, som gik i eksil med familien i Granada, Spanien, hvor han har arbejdet på universitetet som underviser i latinamerikansk litteratur. Neuman har udgivet syv romaner og flere novellesamlinger, en rejsedagbog fra Latinamerika og en lille uortodoks bog om kroppen.

Han var finalist til Premio Herralde med sin første roman, Bariloche. Han har modtaget priserne Federico García Lorca, Antonio Carvajal og Hiperión de Poesía. Fik Firecracker Award for Fiction, tildelt af magasiner, uafhængige forlag og boghandler i USA, samt Særlig Omtale af juryen for Independent Foreign Fiction Prize, tidligere kendt som Man Booker International.

Han har stået på Bogotá-39- listen og blev valgt af det britiske magasin Granta som en af de bedste nyere stemmer i spansksproget litteratur. Hans bøger er oversat til mere end tyve sprog. Brud er hans første roman i oversættelse til dansk.

 

Brud kærlighed, humor, historie og skønheden

I Brud sammenvæves kærlighed, humor, historie og skønheden, der kan opstå af ødelæggelserne.

 

Begynde at læse bogen

 

Eftermiddagen virker rolig, men tiden er på vagt. Hr. Watanabe leder i sine lommer, som om manglende ting kunne påvirkes af ihærdighed.

På grund af en uopmærksomhed, som han oplever oftere og oftere, har han glemt metrokortet sammen med sine briller derhjemme: han ser de to ting for sig på bordet med pinagtig tydelighed.

Watanabe går ærgerlig hen til en af automaterne.

Mens han gennemfører sit ærinde, bemærker han en gruppe unge turister, der forvirrede kigger på kortet over virvaret af stationer.

De står og regner på det. Tallene kommer ud af munden på dem, stiger til vejrs og forsvinder.

Han rømmer sig og fokuserer igen på sin skærm.

De unge mennesker ser på ham med et strejf af fjendtlighed.

Hr. Watanabe hører dem beslutte sig på deres sprog, et meget melodisk og fyndigt sprog, som han udmærket kender.

Han overvejer den mulighed at hjælpe dem, sådan som han har gjort det med så mange forvirrede besøgende i Tokyos metro.

Men den er næsten kvart i tre, han har ondt i lænden, han har lyst til at tage hjem.

Og for at være ærlig synes han heller ikke om disse unge mennesker.

Han spørger sig selv, om han mon er blevet helt uvant med deres råben og gestikuleren, som han tidligere i livet fandt så befriende.

Han lytter halvt til den fremmede syntaks og betaler sin billet, før han går sin vej.

Han bemærker fredagsstemningen: en cocktail af træthed og forventning

 

På markedet fra den 30.08.2022

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Udgivelsesdato

Forfatterens land

1 anmeldelse af Brud – ARGENTINA

  1. Christine Christensen

    Velskrevet og velkomponeret fortælling om alle de små detaljer, der skaber et menneske og en relation, men også en beretning om nationers bevidsthed og om de ting, en befolkning eller et samfund ønsker at fortrænge. Som overlevende efter bomben over Hiroshima, har atomkraft altid fascineret Hr Watanabe. Tragedien præger hele hans liv, et liv han lever på fire kontinenter og med fire kvinder, der hver især hjælper ham med at slutte fred med sine minder. For læsere af stilfærdige hverdagsskildringer om politik, sprog og relationer.

    Christine Christensen – DBC

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *