Kvinder med store øjne – MEXICO

Bog
(1 kundeanmeldelse)

285,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-35-8 Kategori:

Beskrivelse

Kvinder med store øjne patriakalske novellecyklus

Kvinder med store øjne patriakalske novellecyklus. Tante Leonor lærer af sin mor at hun bare skal bede nogle Ave Mariaer når hendes mand kræver sex, men så opdager hun selv de kødelige glæder.

Tante Chila chokerer alle de andre kvinder i skønhedssalonen ved at afvæbne og latterliggøre den machomand der er kommet for at hente sin kone, hans retmæssige ejendom.

Tante Mariana indser at hendes utroskab ikke er spor værre end hendes mands.

Kvinder med store øjne patriakalske novellecyklus

Disse og alle de andre kvinder i Kvinder med store øjne er døtre og mødre i det velstående borgerskab i Puebla, en provinsby i bjergene øst for Mexico City. De er unge i 1950’erne, og deres personlige oprør i et mandsdomineret miljø kan ses som individuelle bidrag der tilsammen fører frem til det kollektive oprør mod den latinamerikanske mandschauvinisme i 1960’erne.

Hver fortælling i denne novellecyklus beskriver hvordan en enkelt kvindes erkendelse af hendes undertrykte situation. Hendes udfordring af det patriarkalske regime er med til at formulere feminismen i Latinamerika.

Til salg fra 15.02.2022

Kvinder med store øjne patriakalske novellecyklus

Novellecyklus

Ángeles Mastretta

Født i Mexico, 1949.

Hun arbejdede som journalist. Før hendes første roman, Arráncame la vida (Tag mit liv), pludselig gav hende en verdensomspændende, litterært fremtrædende position, hvor hun opnåede succes hos både kritikere og læsere. Hendes næste roman, Mal de amores (Besat af kærlighed), vandt Premio Internacional de Novela Rómulo Gallegos 1995-96 som den bedste roman skrevet på spansk. Hun har skrevet otte bøger: romaner og noveller og tre bind med litterære, selvbiografiske og journalistiske tekster. Mastrettas bøger er oversat til mere end femten sprog. Kvinder med store øjne er den tredje af hendes bøger, der er oversat til dansk.

 

Begynd at læse Kvinder med store øjne

Tante Leonor havde den mest perfekte navle man nogensinde havde set.

En lille fordybning lige midt på hendes flade mave.

Hun havde fregner på ryg- gen, og hendes hofter var runde og faste som de krus hun drak vand af da hun var en lille pige.

Hun gik med let løftede skuldre, langsomt, som om hun gik på line.

Dem der har set hendes ben, fortæller at de var lange og gyldne, at hendes pubeshår var en uforskammet, rødlig dusk, og at det var umuligt at betragte hendes talje uden at begære det hele.

Da hun var sytten, giftede hun sig med hovedet, med en mand som lige netop var den et hoved ville vælge som livsledsager.

Alberto Palacios, en streng, rig notar, der var femten år ældre, tredive centime- ter højere og tilsvarende mere erfaren end hende.

 

 

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Udgivelsesdato

Forfatterens land

1 anmeldelse af Kvinder med store øjne – MEXICO

  1. Heidi Buur Pedersen

    Tante Charo elsker at løbe med sladder, og hun er en eminent fortæller, men et rygte vil hun have stoppet med det samme! Charo er bare en af de knap 40 mexicanske tanter, der alle har en klog og tankevækkende historie . Sproget er godt, men det er måden den er fortalt på, som gør de korte, unavngivne fortællinger til noget særligt. Morsomme vendinger, overraskende drejninger, og med kærlighed, begær, ægteskab, kirken og traditioner, som tilbagevendende temaer.
    Heidi Buur Pedersen – Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *