Affald – COLOMBIA

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Beskrivelse

Affald Héctor Abad Faciolince forfatter roman

Affald Héctor Abad Faciolince forfatter roman. Dette er historien om en utilgivelig indtrængen i en anden persons liv. Ved en tilfældighed får fortælleren adgang til de håndskrevne romanstumper, som naboen, tidligere romanforfatter Davanzati, løbende smider ud i affaldsskakten.

Fra første færd bliver fortælleren en hemmelig læser, besat af de manuskriptsider, der blandet med ejendommens affald udgør et galleri af de stilarter, som den fallerede forfatter i det skjulte opfinder, men som ikke er beregnet for nogen læser.

En besynderlig eksistens, som ikke er nem at gennemskue, synes at træde frem i disse afbrudte fortællinger. Forbindelserne mellem skrift og læsning og mellem liv og litteratur er her set gennem en ny prisme: de friheder og fordrejninger, enhver emsig læser gør sig skyldig i.

Om bogen

Roman

Héctor Abad Faciolince

Denne roman modtog i 2000 den spanske pris Casa de América de Narrativa Innovadora, tildelt af jurymedlemmerne Roberto Bolaño, Enrique Vila-Matas og Cristina Peri Rossi.

Begynd at læse bogen:

Det, jeg nu fortæller, tog sin begyndelse, da jeg flyttede over til kvarteret omkring Laureles-parken. Indtil dette øjeblik vidste jeg intet om, at Bernardo Davanzati boede på tredje
sal i samme bygning. Jeg ved ikke, om I husker ham, den forfatter, der i slutningen af tresserne udgav en roman, som anmelderne ikke tog særlig godt imod, En bedragers dagbog, og
som nogle år senere udgav en anden bog, Farvel til ungdommen, der gik ubemærket hen.

Det mest sandsynlige er, at I ikke husker ham, eftersom hans første roman, der blev udgivet af en kommerciel forlægger, praktisk talt ikke solgte, og det resterende oplag (der kom på tilbud til tusinde pesos per eksemplar) blev begravet under det nedstyrtede tag, da katastrofen for nogle år siden ramte bogmessen. Hvad angår Farvel til ungdommen kan jeg oplyse, at det ikke er til at opdrive et eneste eksemplar på noget offentligt bibliotek i Medellín.

Og hvis et sådant fandtes, ville det være en sand bibliografisk kuriositet, hvis man da kan kalde en ukendts ukendte værker for bibliografiske kuriositeter. Ifølge de resultater, jeg kom til
i mine undersøgelser, var det Davanzati selv, der bekostede den ret begrænsede udgivelse, som i øvrigt kun bestod af nogle få dusin eksemplarer (jeg er uvidende om, hvorvidt de var trykte eller fotokopierede), som forfatteren delte ud blandt sine venner, og guderne må vide, hvem disse venner var.

 

Mobile Pay 34512

Videorne af vores fofattere klik her

You Tube logo to video channel https://www.youtube.com/results?search_query=Auroraborealvideo1

 

 

 

For vores læsere på spansk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Sprog

Format

Genre

Original sprog

Original titel

ISBN

Sider

162

Udgivelsesdato

1 anmeldelse af Affald – COLOMBIA

  1. Christine Christensen – DBC

    Interessant og velskrevet sydamerikansk roman med en lidt melankolsk grundtone.

    Colombiansk roman om identitet og intimitet for læsere, der ønsker en anderledes og litterær læseoplevelse.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *