Kvinden i Uruguay – ARGENTINA

Bøg
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Beskrivelse

Kvinden i Uruguay Humoristisk roman

Kvinden i Uruguay humoristisk roman om ægteskab og kriser, og som udfordrer én til at se på, hvem vi gerne ville være, og hvem vi egentlig endte ud med at blive. Den handler om, hvordan man ind i mellem er nødt til at konfrontere sig selv og sine valg.

I forbindelse med valutarestriktioner i Argentina bliver forfatteren Lucas Pereyra nødt til at rejse fra Buenos Aires for at få fat i sine penge, som står på en bankkonto i Montevideo i Uruguay.

Udover at være forfatter er Pereyra også gift og har en søn. Ægteskab er trygt og godt, men alting kan hurtigt gå hen og blive hverdag, og så ser græsset på den anden side pludselig meget grønnere ud. På sin rejse til Montevideo får han selskab af en ung veninde, hvilket gør ham i bedre humør. Dog går rejsen til Uruguay slet ikke som planlagt.

Kvinden i Uruguay har modtaget to priser:

2017: Premio Tigre Juan, Oviedo, Spanien
2018: Premio San Clemente, Spanien

Blurbs

En roman, der på underholdende vis dissekerer midtlivskrisen ned i mindste detalje. Pedro Mairal er pinligt bevidst om de mange strategier, vi anvender i forsøget på at flygte fra os selv, og som blot medfører et sammenbrud af verden omkring os. Kvinden i Uruguay er den slags bog, man umuligt kan lægge fra sig, når man først er begyndt at læse.

Guadalupe Nettel, forfatter til Kroppen jeg blev født i

“Ægteskabelig lykke, succes i arbejdslivet, økonomisk velstand; der sættes spørgsmålstegn ved den gennemsnitlige mands forestillinger i en formidabel fortællestruktur, overordentlig intelligent og lige i øjet.”

Tidsskriftet Mercurio (Spanien)

“… en lille juvel. De magtfulde billeder, de dristige dialoger, den intelligente humor, den næsten strukturelle ironi, det melankolske verdenssyn, den fuldstændige beherskelse af en fortællerstemme, der skifter mellem de to historier, den om Catalina og den om Guerra, gør Kvinden i Uruguay til en tekst, man ikke lige glemmer.”

Ricardo Baixeras, dagbladet El Periódico (Spanien)

Om bogen

Roman

Pedro Mairal

Kvinden i Uruguay

Pedro Mairal, Argentina, Buenos Aires, 1970. Mairal har udgivet fem romaner foruden novellesamlinger, digte og esseys. Han underviser i engelsk litteratur, arbejder som manuskriptforfatter og skriver
til forskellige nyhedsmedier. Med sine litterære værker er han ved at slå sit navn fast som en af de mest anerkendte, originale stemmer i den moderne latinamerikanske litteratur og er oversat til elleve sprog. I 1998 modtog han den nyindstiftede romanpris Premio Clarín for sin debutroman, Una noche con Sabrina Love, som efterfølgende er filmatiseret og oversat til flere sprog. I 2007 blev han udvalgt af Hay
Festival i Bogotá som en af de 39 bedste latinamerikanske forfattere under 39. Mairal bor i Buenos Aires. Kvinden i Uruguay er oversat til ti sprog, og det er hans første bog på dansk.

Begynd at læse bogen:
Du fortalte mig, at jeg havde snakket i søvne. Det er det første, jeg husker fra den morgen. Vækkeuret ringede klokken seks. Maiko var kommet over i vores seng. Du omfavnede mig og hviskede mig i
øret for ikke at vække ham, men jeg tror også, det var for at undgå at tale ansigt til ansigt med morgenånde.
”Skal jeg lave en kop kaffe til dig?”
”Nej, min skat. Sov bare videre.”
”Du snakkede i søvne. Jeg blev helt forskrækket.”
”Hvad sagde jeg?”
”Det samme som sidst: ’guerra’. Hvad er det for
en ’krig’, du altid drømmer om?”
”Hvor sært. Det aner jeg ikke.”
Jeg tog et bad og klædte mig på. Jeg gav dig og
Maiko mit judaskys.
”God tur,” sagde du til mig.
”Vi ses i aften.”
”Pas på dig selv.”
Jeg tog elevatoren ned til parkeringskælderen og kørte ud. Det var mørkt endnu. Jeg kørte uden at sætte musik på. Jeg satte kursen ned ad Billinghurst og drejede ved Libertador. Der var allerede trafik,
især af lastbiler omkring havnen. Ved færgeterminalens parkeringsplads meddelte en vagt mig, at der ikke var flere ledige pladser, så jeg var nødt til

 

Mobile Pay 34512

Værket er udgivet med Oversættelsesstøtte fra Programa ”Sur” under Ministeriet for Udenlandske Anliggender og Kulturudbredelse i Argentina.

 

Video med Fernando Vallejo

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Sprog

Udgivelsesdato

Format

1 anmeldelse af Kvinden i Uruguay – ARGENTINA

  1. Dorthe Marlene Jørgensen – Dansk Bibliotek Centralen (DBC)

    Rigtig god roman, der er svær at lægge fra sig og man sluger den gerne i et stykke. Det fungerer så godt, at den er skrevet i første person. Og selvom den er utrolig humoristisk, formår den alligevel at forholde sig alvorligt og respektfuldt til et ægteskab i opløsning.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *