Min kammerat Toño Ciruelo

Bøg

270,00DKK

Rabat? Bliv medlem gennem Aurora Boreal ABONNEMENT!

Beskrivelse

Min kammerat Toño Ciruelo krimi

Min kammerat Toño Ciruelo krimi tager læseren med ind i demaskeringsprocessen af en morder med mange ansigter, som lidt efter lidt afsløres for til sidst kun at efterlade ét – ofrenes. Forfatteren Evelio Rosero giver med denne roman et portræt af en morder. Den er en dyster rejse gennem Toño Ciruelos liv fortalt af hans barndomsven, forfatteren Eri Salgado, som efter 20 år pludselig konfronteres med Ciruelo igen.

Eri Salgado går tilbage i tiden i fortællingen om, hvordan denne ondskab er opstået. Vi føres via en række historier gennem Toño Ciruelos barndom og ungdom, gymnasietid, universitetsstudier og arbejdsliv – en række små og ubetydelige episoder, men også andre mere komplekse – som alt sammen har været medvirkende til skabelsen af et monster.

Samtidig udspiller Colombias historie i slutningen af 1960’erne sig i baggrunden. Rekonstruktionen af Toño Ciruelos liv opbygger svaret på, hvordan en person, som for det ydre blik virker helt normal, kan rumme så mørkt et indre.

Om bogen

Roman

Evelio Rosero

Præmier og udmærkelser

Han har vundet flere colombianske og internationale priser, blandt andet den spanske Premio Tusquets i 2007, det colombianske kulturministeriums romanpris i 2014, Independent Foreign Fiction Prize fra Storbritannien i 2009 og den danske.

Begynd at læse bogen:

Egentlig havde jeg slet ikke lyst til at skrive denne bog. Jeg var alene hjemme, da det hamrede på min dør – hvem kunne det være? Der var ikke blevet banket på min dør i hundrede år, og da slet ikke på den måde. Jeg blev siddende i lænestolen, bogen lå som en sombrero over mit knæ. Hvem er det, spurgte jeg.

– Åbn nu, mand, jeg skider i bukserne.

Den dybe stemme skar sig som et lyn frem fra min erindring, den satte sig fast efter at have krydset en afgrund på tyve år: Det var Antonio Ciruelo. Kunne det virkelig passe? Det var Toño. Toño Toskridtforan, Toño den Uundgåelige, Toño den Altomsluttende, frygtelige Toño.

– Åbn nu. Jeg åbnede, og Toño Ciruelo stormede forbi mig som en steppebrand; han havde en indianertaske over skulderen, som han smed i hjørnet og råbte: – Toilettet? Jeg pegede med øjnene.

Toño lukkede døren efter sig.

Han prustede og stønnede.Tøj ramte gulvet.

Mobile Pay 34512

Udgivet med støtte fra

 

 

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Sprog

Dansk

Original titel

Toño Ciruelo

Originalt sprog

Spansk

Udgivelsesdato

2020-01-15

ISBN

978-87-971309-8-8

Sider

228

Format

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Min kammerat Toño Ciruelo”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.