Udgivet i Skriv en kommentar

Den prisbelønnede spanske forfatter José Ángel González Sainz formår i sin roman “Det blinde øje” at sammenflette datidens ideologiske radikalisme med højaktuelle problematikker som emigration og integration på en hel unik og sublim måde

Da Felipe Díaz bliver arbejdsløs, overtaler hans kone ham til, at de med deres søn skal forlade huset og jordstykket i landsbyen i håbet om at skabe sig et bedre liv længere mod nord. I Baskerlandet finder han arbejde på en kemisk fabrik, de køber en lejlighed og får endnu en søn, og alt går tilsyneladende godt.

I virkeligheden lykkes det aldrig Felipe at falde til, hvorimod hans kone og ældste søn involveres mere og mere i et samfund gennemsyret af nationalisme og politisk konfrontation, indtil en dramatisk hændelse for altid forandrer deres liv, og Felipe alene vender tilbage til huset i landsbyen, hvor han er vokset op. Det blinde øje indeholder smukke beskrivelser af den spanske natur og samtidig giver den et fantastisk billede af den splittelse, der findes i et samfund præget af ideologisk radikalisme og hvor undertrykkelse og overgreb mod dem, der tænker anderledes er helt normalt. Den tager ligeledes højaktuelle problematikker op som emigration og integration, alt sammen set gennem øjnene på en mand, der er et produkt af landskabet og af en visdom nedarvet gennem generationer.

 

Bogen kan (snart) købes i Saxo, iMusic, Bogreolen, Gucca, Arnold Busck, CDON, Plusbog, KopK, WilliamDam, ComputerSalg, liveboox, Plusbog, Bog&Ide, DagensBog, Tranquebar, Ræven & Pindsvinet, Møllesgade Boghandel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *