Udgivet i Skriv en kommentar

I romanen “Skyggen af hvad vi var engang” fortæller den chilenske forfatter Luís Sepulveda på en både humoristisk og kærlig måde om 30 års chilensk historie.

Sepúlveda får i denne enkle og galgenhumoristiske roman plads til mere end tre årtiers chilensk historie. 35 år efter Pinochets militærkup mødes tre tidligere landflygtige, Cacho, Lolo og Lucho, igen i deres hjemland, Chile: tykmavede, halvskaldede og gråskæggede. De genforenes i et faldefærdigt skur, men i det mindste har de vin og grillkyllinger. De tre mænds plan er, at de omsider vil fremdrage en skat, som det aldrig er lykkedes politiet at opspore, nemlig udbyttet af det berygtede bankrøveri der fandt sted 16. juli 1925, og hvis årsdag hastigt nærmer sig. Medens de venter på et barnebarn af Pedro Nasco Arratia, som var direkte impliceret i selve kuppet, svælger de i minder om deres dage i en af Allendes eliteenheder og beretter for hinanden om, hvordan det er gået dem siden dengang og hvordan de har kæmpet sig gennem livet. Men de har ikke mistet deres humoristiske sans, og der er nok at grine ad. Kærlig, morsom og med et kraftigt stænk selvironi – Sepúlvedas roman beretter om samfundets tabere, som aldrig mistede troen på humor og kærlighed – og netop derfor vinder de i den sidste ende.

Bogen kan købes i Saxo. Brug følgende link: https://www.saxo.com/dk/skyggen-af-hvad-vi-var-engang_luis-sepulveda_haeftet_9788797003879

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *