Mudder og stilhed – COLOMBIA

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-52-5-1 Kategori:

Beskrivelse

Mudder og stilhed  krønike om en tragedie

Mudder og stilhed  krønike om en tragedie. Mudder og stilhed er en krønike om en bebudet tragedie, da den colombianske vulkan Nevado del Ruiz gik i udbrud i 1985.

Forfatteren mindes her sine bedsteforældre, der boede i byen Armero i det indre Colombia, 84 kilometer fra vulkanen, indtil en mudderstrøm begravede byen og størstedelen af dens indbyggere.

Juan David Correa genskaber historien om en familie og et område, der bukkede under for naturens kræfter og dermed kom til at betale prisen for forsømmelserne i en regering, der kunne have forhindret tusindvis af dødsfald.

Mudder og stilhed udgør et enestående vidnesbyrd i bestræbelserne på at genvinde den kollektive hukommelse og ære de mere end 25.000 mennesker, der omkom i mudderstrømmen. Men især er den et væsentligt bidrag i forhold til at videregive erfaringer og skabe øget bevidsthed i en tid, hvor klimaforandringer er skyld i et hastigt voksende antal humanitære katastrofer.

Mudder og stilhed er en bog, der besejler den kollektive katastrofes farlige vande uden at falde i nogen af de to modsatrettede, men lige ødelæggende, fælder: ufølsomhed og sentimentalisme.”

Juan Gabriel Vásquez, forfatter

Krønike

Juan David Correa

Colombia (f. 1976). Forfatteren har studeret litteratur ved Universidad de Los Andes, Bogotá, Colombia. Derefter fik han arbejde som kulturjournalist ved avisen El Espectador.  Han været korrespondent i Paris og klummeskribent for samme avis i ti år. Correa har stor erfaring på kulturområdet og som litterær redaktør for større forlagsgrupper. Han har arbejdet på Colombias Nationalbibliotek. Han fungeret som kulturchef for Bogotá International Book Fair. Han har været direktør (2014-2018) og redaktør (2005- 2009) af kulturmagasinet Arcadia. Han er i øjeblikket litterær direktør for Grupo Planeta i Colombia. Correa har udgivet to romaner og denne krønike. Mudder og stilhed er hans første bog, der er blevet oversat til dansk.

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Udgivelsesdato

Sideantal

Forfatterens land

1 anmeldelse af Mudder og stilhed – COLOMBIA

  1. Carsten Gullich-Nørby

    Uhyre velskrevet og bevægende dokumentar og familiekrønike, hvor forfatteren bryder den stilhed, som sænker sig over de mange døde efter vulkanen begraver alt. Han mindes og ærer sine bedsteforældre, og giver stemme til de mange afdøde.
    Samtidig advarer Correa nutiden om naturkatastrofer.

    Carsten Gullich-Nørby D.B.C.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *