Udgivet i Skriv en kommentar

Trods navnet er “Omvendte eventyr” af den colombianske digter Sergio Laignelet, ikke for børn og sarte sjæle, men for voksne med en god portion humor

De eventyr, som vi overdrager til vores sønner og døtre, er den beskyttende variant af en verden, der både vil forskrække dem og behage dem med de forestillinger, som rummes i den folkelige fantasi.  Men de vil også belære dem om den adfærd, som kan udløse faren. Disse børneeventyr er i vore dage en infantiliseret og renset rekonstruktion af originalerne, som er udsprunget af den mundtlige tradition, samlet, genskrevet eller opdigtet af forfattere som f.eks Brødrene Grimm og H.C.Andersen.
I denne henseende er digtsamlingen af Sergio Laignelet, Omvendte eventyr, en tilbagevenden til den folkelige tradition, til fortællingens oprindelse – uden filtre – om den mest foruroligende menneskelige natur. En bog for dem som ønsker et indblik i mennesket og sig selv, og til tider både intens og makaber, men også utrolig smuk og forførende i sin genfortolkning af eventyrenes folklore. Ikke at forglemme en vis brutal ironi og et fængende sprog som hos den, der stikker med brodden med et smil.

På denne måde tilbyder Omvendte eventyr en aktualisering af børnefantasierne, men også af de mareridt, som de indeholder, for at tilnærme dem vores tid, vores nutid, og på samme tid på ny forklare os en del af fortællingen, som ingen burde miste af syne.

 
Brug følgende link til at købe bogen https://www.saxo.com/dk/upsell/info/60198670

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *