Udgivet i

Leila Guerriero, Argentina

Leila Guerriero
Den anden krig - En fortælling om den argentiske kirkegård på Falklandsøerne ISBN 9788793935686

Født i Argentina 1967. Guerriero er argentinsk journalist og forfatter. Hun skriver for forskellige latinamerikanske og spanske aviser og tidsskrifter, der­iblandt i det mexicanske Gatopardo. Hun har siden 2003 udgivet ni bøger. Den anden krig er hendes første bog oversat til dansk.

Den anden krig – En fortælling om den argentiske kirkegård på Falklandsøerne.

I 1982, efter afslutningen på Falklandskrigen mellem Argentina og Stor­britannien, sendte den britiske hær en officer ved navn Geoffrey Cardozo til øerne for at assistere tropperne. Der blev han mødt af et uventet syn: Ligene af de argentinske soldater lå stadig spredt ud over slagmarken. Efter megen parlamenteren mellem de to regeringer fik Cardozo ordre om at anlægge en kirkegård til de faldne argentinere. Rapporten om hans grundige arbejde blev efterfølgende sendt gennem Internationale Røde Kors til den argentinske regering, som dog hverken offentliggjorde den eller gav de faldnes familier besked.

Der gik således flere årtier, før de pårørende fik vished om deres sønners, fædres og brødres skæbne og sidste hvilested. I Den anden krig fortæller Leila Guerriero om anstrengelserne for at overkomme modstanden imod identificering af de faldne ved hjælp af dna­test og genvinde erindringen om en krig, som i mange år var blevet fortrængt på grund af myndighedernes passivitet, den nationale stolthed og diktaturets skygge, der endnu lå over landet.

For videoer af vores forfattere klik her

Fotografía © Emanuel Zerbos