Det blinde øje – SPANIEN

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Beskrivelse

Det blinde øje emigration integration roman

Det blinde øje emigration integration roman. Da Felipe Díaz bliver arbejdsløs, overtaler hans kone ham til, at de med deres søn skal forlade huset og jordstykket i landsbyen i håbet om at skabe sig et bedre liv længere mod nord. I

Baskerlandet finder han arbejde på en kemisk fabrik, de køber en lejlighed og får endnu en søn, og alt går tilsyneladende godt, men i virkeligheden lykkes det aldrig Felipe at falde til, mens hans kone og ældste søn involveres mere og mere i et samfund gennemsyret af nationalisme og politisk konfrontation, indtil en dramatisk hændelse for altid forandrer deres liv, og Felipe vender alene tilbage til huset i landsbyen, hvor han er vokset op.

Det blinde øje indeholder smukke beskrivelser af den spanske natur og giver et billede af den splittelse, der findes i et samfund præget af ideologisk radikalisme, undertrykkelse og overgreb mod dem, der tænker anderledes. Samtidig tager den højaktuelle problematikker op som emigration og integration, alt sammen set gennem øjnene på en mand, som er et produkt af landskabet og af en visdom nedarvet gennem generationer.

Om bogen

Roman

J.Á. González Sainz

Mobile Pay 34512

Begynd at læse bogen

Det var første dag, efter at han var vendt tilbage til at gøre det, han nok aldrig skulle have holdt op med, som nogle sagde; første dag han, som draget af en kraft fra fortiden, atter var sprunget ud af sengen, mens det endnu var mørkt, og nu alene og kun til sig selv havde lavet en kop tynd kaffe uden mælk og spist et par tykke skiver brød med honning.

På denne første dag ved daggry – som så mange dage i tidligere tider, når det første dagslys gjorde sig klar til at indvi de selvsamme ting, som gårsdagen havde efterladt vage og opbrugte, grænseløst kedsommelige, sådan som det altid ville gøre – havde han igen kastet sin ældste jakke og tyve år gamle ransel over skulderen og var på vej mod stilheden ved floden og arbejdet med jorden.

Han var lettet over at se, at vejen var den samme som før.

Der var ikke blevet bygget eller ændret noget i omgivelserne, og mens han gik ud ad vejen, som var det i virkeligheden den, der gik inden i ham, blev han overvældet af en sælsom følelse af fred og frihed. Det må være sådan, at det, der bliver tilbage, sagde han til sig selv, det, der forbliver uforanderligt, uanset hvor meget der ellers ændres, som hans far plejede at sige – eller man sagde, hans far plejede at sige – er det, der i bund og grund sætter os mest fri.

De ting, der forbliver uforanderlige, er dem, der taler til os, havde han sagt, og de gør det uden omsvøb. Noget andet er, om vi er i stand til at lytte.

Videorne af vores fofattere klik her

You Tube logo to video channel https://www.youtube.com/results?search_query=Auroraborealvideo1

 

 

For vores læsere på spansk klik her

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Sprog

Dansk

ISBN

Fiktion

Fortællinger

Format

1 anmeldelse af Det blinde øje – SPANIEN

  1. Marianne Majgaard Jensen

    Romanen er et stærkt forsvar for en menneskelighed, forankret i historie, slægt, tradition og jorden. Det er en meget smukt skrevet bog med vidunderlige passager, både beskrivelserne af landskaberne og Felipes refleksioner over rigtigt og forkert.
    Marianne Majgaard Jensen -Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *