Skyggen af hvad vi var engang – CHILE

Bog
(2 kundeanmeldelser)

290,00kr.

Beskrivelse

Skyggen af hvad vi var engang

Skyggen af hvad vi var engang. 35 år efter Pinochets militærkup mødes tre tidligere landflygtige, Cacho, Lolo og Lucho, igen i deres hjemland, Chile, som La Sombra de lo que fuimos (Skyggen af hvad vi var engang): tykmavede, halvskaldede  og gråskæggede. Sepúlveda får plads til mere end tre årtiers chilensk historie i denne enkle, galgenhumoristiske roman.

De genforenes i et faldefærdigt skur, men i det mindste har de vin og grillkyllinger. De tre mænds plan er, at de omsider vil fremdrage en skat, som det aldrig er lykkedes politiet at opspore, nemlig udbyttet af det berygtede bankrøveri der fandt sted 16. juli 1925, og hvis årsdag hastigt nærmer sig.

Medens de venter på et barnebarn af Pedro Nasco Arratia, manden som var direkte impliceret i selve kuppet, svælger de i minder om deres dage i en af Allendes eliteenheder og beretter for hinanden om hvordan det er gået dem siden dengang – hvordan de har kæmpet sig gennem livet.

Men de har ikke mistet deres humoristiske sans, og der er nok at grine ad. Kærlig, morsom og med et kraftigt stænk selvironi – Sepúlvedas roman beretter om samfundets tabere, som aldrig mistede troen på humor og kærlighed – og netop derfor vinder de i den sidste ende.

Om bogen

Roman

Luis Sepúlveda

Denne roman vandt i 2009 prisen Primavera de Novela, Spanien.

Begynd at læse bogen

Nu har vi gamle kun Carlitos Santana tilbage, tænkte veteranen og mindedes en anden gammel mand, der fyrre år tidligere fik samme indfald, blot med et andet efternavn, og som havde sagt det, mens han skænkede ham et glas vin. ”Nu har vi gamle kun Carlitos Gardel tilbage, skål for den mørkhudede1 ”, havde hans bedstefar derpå sukket og stirret nostalgisk på den dybrøde vin.

Det var det hele, huskede veteranen. Dagen efter blæste bedstefaren hjernen ud på sig selv med en Smith & Wesson, kaliber 38 special, det samme våben, som han i årtier havde opbevaret omhyggeligt rengjort og indsmurt i olie, med seks projektiler i tromlen og svøbt i et stykke rødt og sort filt, der kunne modstå fugt, møl og glemsel.

Således havde han modtaget den af Francisco Ascasos hænder på en bar i calle San Diego en regnfuld morgen, betegnet i alverdens kalendere som den 16. juli 1925. Sammen med ham var foruden Ascaso to andre mænd: Gregorio Jover og Buenaventura Durruti, der bandede over den chilenske vin, som han syntes var for besk, rottegift og rævepis.

Mobile Pay 34512

Udgivet med støtte fra

 

 

 

 

Videorne af vores fofattere klik her

For vores læsere på spansk klik her

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Sprog

Dansk

ISBN

Sideantal

143

Fiktion

Fortællinger

Format

2 anmeldelser af Skyggen af hvad vi var engang – CHILE

  1. Grethe Lorentsen – DBC

    Humoren, galgenhumoren, og den suveræne litterære stil driver læseren igennem romanen som også er en rejse i Chile nyere politiske historie. Men frem for alt er det en god historie i hvilken soændingen holder hele vejen igennem

  2. Karen Rosenfeldt – Bogblogger.dk

    Skyggen af hvad vi var engang er en kort historie, som er hurtigt læst. Den rummer en masse varm humor, vidunderlige karakterer og et gennemgående håb for fremtiden. Om det er tilfældigheder eller skæbnen, der spiller ind i denne korte historie – hvem ved? Luis Sepúlveda giver mig i hvert fald lyst til at heppe på disse gamle helte, der ikke just har fået det bedste ud af livet.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *