Troyahuset – SPANIEN

Bog
(1 kundeanmeldelse)

370,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-24-2 Kategori:

Beskrivelse

Troyahuset om livet i pilgrimsbyen Santiago

Troyahuset om livet i pilgrimsbyen Santiago. Pérez Lugíns roman er historien om det sene 19. århundredes Santiago de Compostela og om den traditionelle musikgruppe la tuna.

Hele fortællingen krydres med beskrivelser af skikke og traditioner fra den tids Santiago, katedralen, universitetet, byen og den galiciske natur.

Troyahuset om livet i pilgrimsbyen Santiago

Romanen udkom i 1915, og filmatiseringen, som Pérez Lugín selv forestod, fik premiere i 1925.

Takket være denne imponerende indsats har danske læsere nu adgang til et rigt og underholdende værk, som bibringer et enestående indblik i det galiciske liv.

 

Til salg fra 24.05.2021

Om bogen Troyahuset

Roman

Alejandro Pérez Lugín

Den unge Gerardo bliver af sin far sendt til det fjerntliggende Santiago de Compostela for at færdiggøre sine jurastudier langt fra det søde liv i hovedstaden, som truer med at sluge hele den unge mands mødrene arv. Gerardo er desperat over at blive forvist til det regnfulde og for ham så håbløst bondske Galicien.

Men så flytter han ind i Troyahuset hos Doña Generosa, hvor hans bofæller viser sig at være en flok spøgefulde og musikalske studerende, der lærer ham ægte venskab, at værdsætte stedet og indse, at der også er et liv uden for Madrid. Og mest af alt møder han Carmen de Castro Retén.

Forord ved lektor ved Københavns Universitet Julio Jensen

Alejandro Pérez Lugín

(1870-1926) blev født i Madrid, men flyttede senere med sin familie til Santiago de Compostela, hvor han studerede jura.

Han arbejdede i en periode som jurist i Madrid og rejste en del rundt i Spanien, før han bosatte sig i Galicien.

Pérez Lugín er kendt som kritiker, skribent og forfatter.

La Casa de la Troya (1915) var hans debutroman og blev straks en stor succes.  Året efter sin udgivelse modtog den Fastenrath-prisen af Det Kongelige Spanske Akademi.

Romanen blev første gang opsat som teaterstykke i 1919 og filmatiseret i 1925 som en af de allerførste spanske spille film, begge gange med Pérez Lugín selv som medinstruktør.

 

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Udgivelsesdato

1 anmeldelse af Troyahuset – SPANIEN

  1. Birgit Sloth

    Romanen indledes med et godt forord, der sammen med en sproglig brug af os, vi og vores medvirker til, at man straks er inde i fortællingen. I det hele taget er det fornøjelig læsning fyldt med morskab, rammende personkarakteristik, sanselig natur – og bymiljø samt masser af romatik
    Birgit Sloth -Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *