Det vanskelige lys – COLOMBIA

Bog
(6 kundeanmeldelser)

290,00kr.

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Det vanskelige lys Tomás González

Det vanskelige lys Tomás González er utvivlsomt en af de vigtigste skikkelser i nutidens colombianske litteratur.  Det vanskelige lys Tomás González er en enkel, men dyb roman. Et pulsslag mellem liv og død. David står over for den største af alle sorger: risikoen for at miste sin unge søn. Jacobos fysiske smerter efter en trafikulykke er så utålelige, at han beslutter at tage til Portland for at få aktiv dødshjælp.

Fra New York følger familien hvert minut rejsen uden at vide, om frygt eller fortrydelse vil forpurre sønnens beslutning. Faderen, David, venter i uvished og voldsom, ublandet rædsel over dødens nærhed.

Mange år senere, da han har forladt New York og har opgivet maleriet på grund af en øjensygdom, beslutter David at rekonstruere disse år i sit liv for med ord at udtrykke den dybe sorg, som dog ikke forhindrede ham i at bevare sin glødende betagelse af alverdens former, også de mest dystre, som skaber modvægt til skønheden og giver den mening.

Få nu Det vanskelige lys Tomás González

Det vansskelige lys Tomás González (La luz difícil)

Roman

Denne roman var finalist i 2016 til prisen Premio Biblioteca de Narrativa Colombiana.

Tomás González

Anmeldelser

Jyllands-Posten

Fire glimrende, meget forskellige og alligevel beslægtede romaner fra Colombia viser en mangfoldighed af litterært overskud.

K’s bognoter

En eminent god roman… Meget stærk, meget bevægende og megt flot fortald

Skirv for livet

Gonzáles indfanger med sin historie alt det lys, der er i livet

Bogblogger

En smuk læseoplevelse

Bogtanken

En sproglig lille perle
Begynd at læse bogen

Den nat lå jeg længe vågen. Ved min side lå Sara, som heller ikke kunne sove. Jeg betragtede de mørke skuldre og ryggen, der stadig var slank trods hendes nioghalvtreds år, og fandt trøst i hendes skønhed. Af og til tog vi hinanden i hånden.

Der var ingen i lejligheden, der sov, ingen, der talte; en gang imellem var der en, der hostede eller stod op for at tisse og gik i seng igen. Vores venner Debrah og James var kommet for at være sammen med os og var gået til ro på en madras i stuen. Jacobos kæreste, Venus, havde lagt sig i hans værelse.Mine sønner Jacobo og Pablo var taget af sted to dage tidligere i en lejet varevogn med kurs mod Chicago, hvorfra de havde taget flyet til Portland. På et tidspunkt forekom det mig, at jeg hørte den svage lyd af min tredje søn Arturos guitar inde fra hans værelse. Nede fra gaden kom lyden af Lower East Sides natlige råb og de sædvanlige smadrede flasker.

Ved tretiden drønede et par af Hells Angels’ motorcykler forbi; de havde deres hovedsæde to karréer fra vores lejlighed. Jeg sov næsten fire timer i træk uden at drømme noget, indtil jeg vågnede klokken syv med et jag af angst i maven på grund af min søn Jacobos død, som vi havde planlagt til klokken syv om aftenen, Portland-tid, ti om aftenen i New York.

Elfriede Jelinek, forfatter, Nobelprisvinder

“Tomás González, has the potential of becoming a classic of Latin American literature. On reading him I had the feeling he was a writer with lots of pureness.”

 

Mobile Pay 34512

Udgivet med støtte fra

 

 

 

 

 

Videorne af vores fofattere klik her

You Tube logo to video channel https://www.youtube.com/results?search_query=Auroraborealvideo1

 

 

 

For vores læsere på spansk

 

 

 

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Sprog

Dansk

Original titel

La luz difícil

Originalt sprog

Spansk

Sider

113

Udgivelsesdato

2019-08-01

ISBN

978-87-971309-1-9

Format

6 anmeldelser af Det vanskelige lys – COLOMBIA

 1. Elfriede Jelinek, forfatter, Nobelprisvinder

  Tomás González, has the potential of becoming a classic of Latin American literature. On reading him I had the feeling he was a writer with lots of pureness.

 2. Tanja Hirsvang Tybring – Bogblogger.dk

  Jeg har hørt meget godt om det kvalitetsbevidste forlag AuroraBoreal, som primært udgiver spansksproget litteratur, så jeg var spændt på at kaste mig over Det vanskelige lys. Det blev en smuk læseoplevelse ud over det sædvanlige.

 3. Bogtanken.dk

  Det vanskelige lys er en sproglig lille perle, der beskriver stemninger og følelser mellem mennesker i den mørkeste stund. Den udtrykker på fineste vis at skønheden lever i selv den smerteligste sorg.

 4. K’s bognoter

  En eminent god roman. Meget stærk, meget bevægende og meget flot fortalt

 5. Louise Hvilshøj Andersen Trankjær – Skriv for livet

  Gonzáles indfanger med sin historie alt det lys, der er i livet.

  Det vanskelige lys er en ægte, poetisk, dyb og yderst læseværdig roman, som beskriver den dybeste smerte og det lys, der kan indfanges i livet.

 6. Katrine Sommer Boysen – Jyllands-Posten

  Det vanskelige lys: fuld af nerve. Colombiansk litteratur er meget andet end Gabriel García Márquez…

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *