Jeg har aldrig været førstedame – CUBA

Bog
(1 kundeanmeldelse)

370,00kr.

Varenummer (SKU): 9788793935228 Kategori:

Beskrivelse

Jeg har aldrig været førstedame roman

Jeg har aldrig været førstedame – roman. Gennem deres eksistentielle oplevelser sammenfletter tre kvinder historien om livet i Cuba fra revolutionen op til nutiden.

Romanen giver med humor og ironi et dybdegående portræt af den cubanske virkelighed gennem tre kvinder, der repræsenterer tre forskellige generationer, og bevæger sig ind i labyrinterne af et Cuba, der for en stor del vil være ukendt for læseren.

Om bogen Jeg har aldrig været førstedame

Roman

Wendy Guerra

Jeg har aldrig været førstedame: spænding roman. Hovedpersonen, Nadia Guerra, fortæller sin personlige historie som ”fædrelandets datter”, hvorved hun taler for hele sin generation. ”Fædrelandets sønner og døtre” lever i en konstant søgen efter deres egen identitet. De husker ikke deres forældre, som var fraværende, fordi de var ude at forsvare revolutionen med det formål at give deres børn et bedre liv.

Wendy Guerra

Født i Havana, Cuba i 1970. Prosaforfatter og digter. Hun har skrevet 6 romaner og 4 digtsamlinger og er oversat til 13 sprog, blandt andet engelsk, fransk, tysk og italiensk. Hun er inkluderet i flere antologier af cubansk litteratur. Wendy Guerra har deltaget i Gabriel García Márquez’ berømte manusværksted i Havana, Cuba, ”Sådan fortæller du en historie”. Hun er uddannet i Cinema Directing ved Higher Institute of Art i Havana, Cuba. Hun har vundet adskillige priser. Eksempelvis modtog hun i 2010 det franske kulturministeriums Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. I 2007 blev hun valgt i Bogotá 39 som en af de mest fremtrædende i den nye generation af latinamerikanske ktionsforfattere under 39 år. Jeg har aldrig været førstedame er Guerras første roman på dansk.

 

Begynd at læse Jeg har aldrig været førstedame

 

Her taler alles datter, rapporterer fra ingenmandsland.

Jeg hedder Nadia Guerra, og for første gang vil jeg for åben mikrofon fortælle jer, hvad jeg tænker, hvad jeg har følt hver morgen i mit liv i disse år, mens jeg har hilst på flaget og sunget nationalsangen, det, jeg ikke har turdet sige før nu.

Hør, hvad jeg fortæller jer her i mit radioprogram, live, i ly af halvmørket i det hermetisk lukkede studie.

Jeg tilhører en intimsfære, som gør mig menneskelig og ikke til en gudinde.

Jeg er kunstner og ikke en moderne heltinde, jeg hader det misforhold, jeg ønsker ikke, I skal forvente noget af mig, som jeg ikke er.

Jeg skylder ikke martyrerne mere, end jeg skylder mine forældre, min modstandskraft, min egen personlige historie, forankret her i mit enkle cubanske liv.

Jeg kan ikke blive ved med at forsøge at være som Che, arve Camilos renhed, have Maceos mod, Agramontes tapperhed, Mariana Grajales’ beslutsomhed, Martís omvandrende og kreative sind, Celia Sánchez’ stoiske tavshed; min bedrift er enkel: at overleve på denne ø, undgå at begå selvmord, udholde skyldfølelsen over min gæld, over det tilfælde, at jeg er i live, og gøre mig endeligt fri af de …

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Udgivelsesdato

Format

1 anmeldelse af Jeg har aldrig været førstedame – CUBA

  1. Cæcili e Hjorth Pedersen

    Dybdegående og eksperimenterende roman, der giver et interessant indblik i Cubas historie og livet i Cuba set gennem flere generationers øjne. Roman, der med ironi og dybde, fortæller om tre kvinders liv i Cuba fra revolutionen og frem til i dag. For læsere med interesse for Cuba og latinamerikansk skøn litteratur.
    Cæcilie Hjorth Pedersen – Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *