Borte iblandt os – CHILE

Bog
(5 kundeanmeldelser)

370,00kr.

Beskrivelse

Borte iblandt os Carla Guelfenbein roman

Borte iblandt os  Carla Guelfenbein roman er en litterær spændingsroman, der med stor narrativ virkningsfuldhed er bygget op om en helt enestående og genial kvinde. Forfatteren har formået at flette kærlighedsforhold og gådefuldhed sammen i en tekst, der på en gang er kompleks og transparent. (vinder af Alfaguaras romanpris 2015)

Kærlighedens labyrinter, løgn og ulighed i talent som udfordring i et parforhold er de store temaer i denne roman af Carla Guelfenbein, en forfatter, der har begejstret nobelprismodtageren J.M. Coetzee og tusinder af læsere verden over.

Om Borte ibalndt os

Roman

Carla Guelfenbein

Borte iblandt os

Vera Sigall og Horacio Infantes forenes af en ungdomskærlighed og af deres fælles passion for litteratur. Men der er også et andet mystisk bånd imellem dem, et bånd, som de to unge, Emilia og Daniel, forsøger at rede ud. Det er imidlertid ikke den eneste gåde i deres liv. En morgen falder Vera Sigall ned af trapperne i sit hjem og ender i koma. I begyndelsen nærer Daniel en mistanke om, at hendes fald ikke var et uheld. Som dagene og ugerne går, vokser denne mistanke sig blot større, indtil han til sidst er sikker på, at der ligger andet bag. Emilia og Daniel finder sammen i eftersøgningen af sandheden om den myteomspundne forfatters ulykke, men først og fremmest forenes de af nødvendigheden af at forstå deres egne skæbner.

 

Begynd at læse bogen

Et eller andet sted på denne planet gik der en rundt og var ansvarlig for din død. Denne vished voksede, som dagene, ugerne og månederne gik, martrede min bevidsthed indtil det ubærlige. Men hvem? Hvorfor? Jeg havde aldrig forestillet mig, at svaret kunne være så tæt på, at jeg ved at vende mig omkring, stødte på mig selv.

Jeg husker det øjeblik, da jeg efter at have købt brød til vores morgenmad løb på kvarterets vagabond. Hans på én gang sårede og truende blik fæstnede sig på mig. Jeg satte farten op, mens folk rundt om mig gik indhyllede i deres frakker, indtil de forsvandt i morgentågen. En gruppe børn krydsede avenuen. Pigerne gik indhyllede i farvestrålende halstørklæder og udvekslede lavmælt hemmeligheder, mens drengene løb råbende rundt og skubbede til hinanden som kåde hundehvalpe.

Deres uskyld skærpede den uro, som mødet med vagabonden havde indgydt i mig. Jeg kunne ikke vide, hvad der ville komme nogle minutter senere, hvad der var sket med dig om natten eller måske i den tidlige morgen.
Hver morgen, inden jeg mødtes med dig, spurgte jeg mig selv, hvordan din sindstilstand ville være. Det var umuligt at forudsige det. Det afhang af dine drømme, af lysets og temperaturens intensitet, af en uendelig række tilfældigheder, som det aldrig lykkedes mig at forstå. Nogle gange talte du til mig uden ophold, men andre gange syntes du opslugt af at lytte til lyden af en verden, der eksisterede inden i dig.

Kritikken om forfatteren og bogen:

”Subtil, visionær og menneskelig”   J.M. Coetzee, nobelprismodtager

”Carla Guelfenbein taler med en autentisk og vægtig stemme”  The Independent

”En præcis og skarp fortæller” Financial Times

 

Dette værk er udgivet med støtte fra Chiles Udenrigsministeriums kulturafdeling gennem  programmet, der fremmer oversættelsesarbejde af chilensk litteratur.

 

Videorne af vores fofattere klik her

You Tube logo to video channel https://www.youtube.com/results?search_query=Auroraborealvideo1

 

 

 

 

Mobile Pay 34512

For vores læsere på spansk klik her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Sprog

Dansk

Original titel

Contigo en la distancia

Originalt sprog

Spansk

Udgivelsesdato

2019-10-01

ISBN

978-87-971309-7-1

Sider

329

Format

5 anmeldelser af Borte iblandt os – CHILE

 1. Financial Times

  En præcis og skarp fortæller

 2. The Independent

  Carla Guelfenbein taler med en autentisk og vægtig stemme

 3. Karen Rosenfeldt Dahl + bogblogger.dk

  Bevægende og tankevækkende…

  Romaen er enormt bevægende og tankevækkende med så mange forskellige historier, der heldigvis alle ender med at føre samme sted hen. Ulykkelige ægteskaber, utroskab, kærlighed på trods, hemmeligheder, der kan bringe folk sammen, eller hemmeligheder, der kan knuse, hvis de bliver bragt frem i lyset. Jeg ville have mere af denne historie, da sidste side var læst. Jeg var på ingen måde færdig med karaktererne og bogen. Det må være en forfatters fornemmeste mål; at skrive karakterer, der er så interessante, at læseren hungrer efter mere.

 4. Bogtanker

  En velskrevet litterær fortælling, der minder lidt om Siri Hustvedt og Paul Austers romaner. God roman!

 5. J.M. Coetzee, nobelprismodtager

  Subtil, visionær og menneskelig
  J.M. Coetzee, nobelprismodtager

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *