Terra Alta – SPANIEN

Bog
(2 kundeanmeldelser)

370,00kr.

Beskrivelse

Terra Alta: En uhyggelig forbrydelse – krimi

Terra Alta: En uhyggelig forbrydelse – krimi.  En uhyggelig forbrydelse ryster det ellers så fredelige Terra Alta: Ejerne af områdets største virksomhed, Adell Grafik, findes myrdet i deres hjem efter at være blevet tortureret på det grusomste.

Terra Alta: Spænding – krimi


Den unge betjent og ivrige romanlæser Melchor Marín bliver sat på sagen. Han er ankommet fire år forinden fra Barcelona med en mørk fortid og med en handling i bagagen, som har gjort ham til en legende inden for politikorpset.

Terra Alta vandt pris Premio Planeta 2019


Marín mener at have begravet sin fortid under sit lykkelige ægteskab med byens bibliotekar og som far til en lille pige ved navn Cosette, opkaldt efter Jean Valjeans datter i hans yndlingsroman: De elendige.

Terra Alta: en uhyggelig forbrydelse – krimi

Hændelsen bliver udgangspunktet for en hæsblæsende fortælling befolket med uforglemmelige personer, en velgennemtænkt refleksion over lovens anvendelighed, muligheden for at opnå retfærdighed og hævnens berettigelse, men især er det en fortælling om en mand og hans søgen efter et sted i verden at kalde hjem.

“A masterful storyteller”

J.M. Coetzee, nobelprismodtager.

 

Om bogen

Roman

Javier Cercas

En uhyggelig forbrydelse ryster det ellers så fredelige Terra Alta: Ejerne af områdets største virksomhed, Adell Grafik, findes myrdet i deres hjem efter at være blevet tortureret på det grusomste.

 

Javier Cercas

Født i Spanien i 1962. Han har skrevet 9 romaner foruden novellesamlinger, essays og biografier, ligesom han har oversat forskellige forfattere til spansk. Hans egen roman Salamis’ Soldater er oversat til 30 sprog og Bedrageren til 19 sprog. Nogle af hans romaner er filmatiseret. Terra Alta er hans fjerde roman, der hermed er oversat til dansk. Cercas arbejdede først to år på Universitetet i Illinois og har siden 1989 undervist i spansk litteratur på Universitetet i Girona. Han er honorary fellow ved universitetet i Oxford og æresprofessor ved Diego Portales Universitetet i Chile. Han er jævnligt skribent i den catalanske udgave af avisen El País. Terra Alta vandt Premio Planeta i 2019.

 

Begynd at læse Terra Alta

Melchor er stadig på sit kontor, hvor han sidder og syder som over en sagte ild på grund af sin egen utålmodighed efter at få afsluttet nattevagten, da telefonen ringer. Det er hans vagtkollega nede fra politistationens indgang: Der er to døde på familien Adells landsted, meddeler han.

– Dem fra Adell Grafik? spørger Melchor.
– Lige præcis, svarer betjenten – ved du, hvor de bor?
– Ved landevejen til Vilalba dels Arcs, ikke?
– Præcis.
– Har vi nogen derude?
– Ruiz og Mayol. De har lige ringet.
– Jeg tager derud.

Indtil dette øjeblik har natten været så rolig som altid. På dette tidspunkt om morgenen er der næsten ingen på stationen, og da Melchor slukker lysene, lukker ind til kontoret og går ned ad de øde trapper, mens han tager sin jakke på, er stilheden på stationen så kompakt, at den får ham til at mindes sin første tid der i Terra Alta, da han stadig var afhængig af byens larm, og hvor landlivets stilhed holdt ham vågen og idømte ham nætter med søvnløshed, som han bekæmpede med romaner og sovemidler.

Denne erindring fremkalder et billede, som han har glemt: billedet af den mand, han var for fire år siden, da han kom til Terra Alta, og det fremkalder også den klare kendsgerning, at det individ og han er to forskellige personer, så forskellige som en misdæder og en mand med respekt for loven som Jean Valjean og hr. Magdalena, den dobbelte og modstridende hovedperson i De elendige, hans yndlingsroman.

Terra Alta vandt pris Premio Planeta 2019

Da Melchor kommer ned i stueetagen, tager han sin 9-millimeter Walter P99 og en kasse ammunition i våbenskabet og siger til sig selv, at det er for længe siden, han har læst De elendige, og at han denne morgen må affinde sig med ikke at spise morgenmad med sin kone og sin datter.

Nede i garagen sætter han sig ind i en Opel Corsa, og mens han forlader politistationen og kører ud mod den legeplads, der ligger foran den, ringer han til sergent Blai.

– Bed til, at det er meget vigtigt, det, du vil sige mig, spanier, snerrede sergenten med søvndrukken stemme.
– For hvis det ikke er, så hænger jeg dig op i nosserne.
– Der er to lig på familien Adells landsted, siger Melchor
– Familien Adell? Hvilken Adell?
– Dem fra Adell Grafik.
– Det var som Satan.
– Det er det, siger Melchor. – En patrulje har lige ringet. Ruiz og Mayol er derude. Jeg er på vej.

Pludselig vågen begynder sergent Blai at give instrukser.

Mobile Pay 34512

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Sprog

Udgivelsesdato

2 anmeldelser af Terra Alta – SPANIEN

  1. J.M. Coetzee,

    “A masterful storyteller”
    J.M. Coetzee, nobelprismodtager.

  2. Steffen Gordon Nielsen – Dansk Bibliotek Centralen (DBC)

    Spændende og tankvækkende krimi. Den er velskrevet, men sprogligt lidt krævende med en del indskulte sætninger, men man vænner sig hurtigt til det. Idéen med at lade Marins fortid oprulle parallelt med opklaringen er fremragende udført, og plottet holder hele vejen.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *