Mennesker mod nord – ANGOLA / PORTUGAL

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Beskrivelse

Mennesker mod nord: en forunderlig kærlighedshistorie

Mennesker mod nord er en forunderlig kærlighedshistorie og samtidig en fortælling, der tegner et fascinerende billede af livet i et land af is og ild. Handlingen udspiller sig i Island, i en fjern afkrog af det barske fjordlandskab, hvor en usædvanlig pige fortæller om, hvad der er tilbage, efter at hun har mistet sin tvillingesøster.

Det er dybfyldt bog, hvor tristhedens disciplin ikke står i vejen for det ønske om forløsning, der udgør bogens overvældende skønhed.

En roman, der kan anspore læseren til at pakke kufferten for med egne øjne at opleve dette land af fjorde, tavse skikkelser og mytiske dyr, hvor Gud er skjult i bjergets indre.

Til salg fra 15.12.2020

Om bogen

Roman

Valter Hugo Mãe

En utopi om forædling af den vanskelige og vidunderlige oplevelse af at være til.

 

Valter Hugo Mãe

Valter Hugo Mãe er kunstnernavnet for Valter Hugo Lemos, født 1971 i Henrique de Carvalho, Angola. Ud over at være forfatter er VHM også redaktør, sanger og billedkunstner. Han har skrevet mere end 20 bøger, heraf 7 romaner og 14 digtsamlinger, og modtog i 2007 José Saramago-prisen for romanen O remorso de baltazar serapião.

Af andre priser kan nævnes Grande Prêmio Portugal Telecom i 2012 for årets bedste roman og Almeida Garrett-prisen i 1999.

Begynd at læse Menesker mod nord:

De fortalte mig, at de havde plantet hende. Hun ville blive født igen som et frø kastet på denne meget afsides plet. Sådan er det, når børn dør, sagde min mor. Min far var oprørt og mente, at det ville have været bedre, hvis man havde kastet hende i guds mund. Da det begyndte at regne, og folk stod sammen på hver side, så jeg, hvor alene han stod tilbage.

Jeg troede, at han ville grave det hele op igen med sine egne hænder og gå op på bjerget til den skrækindjagende grav med min søsters udslukte krop i sine arme.

Vi var tvillinger. Spejlede børn. Alt omkring mig gik midt over med hendes død.

Da jeg gik i seng den aften, mærkede jeg langsomt jordens kriblen mod min hud, og det våde oversvømmede alt. Jeg begyndte at høre den dæmpede lyd af fårenes skridt. Sådan forklarede jeg det forskrækket. De sagde til mig, at den døde pige måske gik igen i min krop. Hun levede videre på en eller anden måde.

Og jeg troede uskyldigt, at de virkelig havde plantet hende, for at hun skulle spire frem på ny. Måske ville der skyde et sjældent træ op i vores forladte afkrog af fjordene. Måske ville det blomstre.

Og bære frugt. Min triste og altid syge mor tog min hånd og sagde: du har to sjæle, der skal frelses i himmelen. Det forskrækkede mig lige så meget, som det fyldte mig med ømhed. Min mor ville aldrig kunne tilgive mig nogen fejl.

 

Udgivet med støtte fra Direção-Geral do Livro, dos Arquivos e das Bibliotecas/Portugal
Udgivet med støtte fra Camões – Instituto da Cooperação e da Lingua I. P.
Oversættelsen udgivet med støtte fra Statens Kunstfond

Logo instituto

 

 

Logo Portugal

 

 

Logo Statens Kunstfond som støtte oversættelesen

 

 

 

 

 

Læs mere skønlitteratur… klik her

Mobile Pay 34512

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sprog

Udgivelsesdato

Sideantal

Format

1 anmeldelse af Mennesker mod nord – ANGOLA / PORTUGAL

  1. Sanna Stagaard Gade – Dansk Bibliotek Centralen (DBC)

    Meget unik bog. Den er barsk, rå og samtidigt i et smertefuldt smukt poetisk sprog med korte lyriske sætninger. Alt dette giver en udfordrende og kunstnerisk læseoplevelse, som man enten vil elske eller hade. Det hele er fortalt med den 11-årige Hallas stemme. Det er dog en synsvinkel der ikke virker lige troværdig, da hun har nogle meget voksne måder at beskue verdenen på… For læsere af verdenslitteratur.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *