Udgivet i

Fernanda Trías, Uruguay

Født i Uruguay 1976.

Trías er forfatter til fire romaner og en novellesamling. Hun er fortæller, oversætter og underviser, har en kandidatgrad i kreativ skrivning fra New York University og var discipel af den uruguayanske forfatter Mario Levrero. Hendes bøger er udgivet i Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Spanien, Frankrig, England/USA, Mexico,   Peru og Uruguay og vil snart blive oversat til italiensk, portugisisk, græsk og tyrkisk. I 2004 modtog hun et UNESCO-Aschberg- legat, i 2006 Premio a la Cultura Nacional i Uruguay og i 2017 det spanske SEGIB-Eñe- Casa de Velázquez for ibero-amerikanske forfattere. Hun underviser i øjeblikket i kreativ skrivning på Universidad de los Andes i Bogotá, Colombia. Dette er den første af Trías’ bøger, der er oversat til dansk.

“At odds with the sterile literature that is currently trendy, Fernanda Trías is one of the most interesting contemporary narrators of Spanish-language literature.” Mario Levrero

“The drama in Trías’s characters is also the drama of a language that, with the cadence of a style that found its voice from the very first book, expresses the agonizing side of those confined to the abyss of their own interiority.” Alicia Torres

Lyserødt snask

Lyserødt snask er en urovækkende roman med en prosa, der er rig på poetiske elementer. Fernanda Trías opbygger et ekstraordinært univers, der blotlægger den enorme skønhed, men også den kolossale smerte, der findes i de skrøbelige menneskelige relationer. I en verden, der minder om Montevideo i Uruguay, hærget af en mystisk pest, forsøger en kvinde at finde ud af, hvorfor hendes verden smuldrer og falder fra hinanden. Det er ikke på grund af truslen om sygdom og død forårsaget af de giftige alger og den mystiske røde vind. Det er heller ikke den kritiske fødevaresituation, hvor befolkningen brødfødes med en massefremstillet lyserød kødmasse. Det er sammenbruddet af alle hendes følelsesmæssige bånd, usikkerheden og en altoverskyggende ensomhed, som er hendes største udfordringer.

Tagterrassen

Klaustrofobisk roman om frihed og angst.  Verden er det her hus, siger Clara, som forsøger at beskytte sine kære fra en verden uden for hjemmets fire vægge, der synes at udgøre en stadig større trussel. Clara har lukket sig inde i en mørk lejlighed sammen med sin far, sin datter og en kanariefugl, og tagterrassen bliver det sted, hvor hun finder den sidste rest af frihed. Kommer trusler og smerte udefra eller inde fra vores egen krop? Hvoraf opstår volden? Hvad er vi bange for? Fernanda Trías forsøger ikke at besvare disse spørgsmål om instinkt, civilisation og tabuer, men hun giver dem form og graver dybt ned i dem med denne groteske og stærke roman, skrevet med nærmest kafkask humor. Tagterrassen er en klaustrofobisk roman om frihed, men også om angst, vold og moderskab og om det at miste.

Klik her for at se videoer af vores forfattere