Udgivet i

Margarita García Robayo, Colombia

Fotografía de Margarita García Robayo
Margarita García Robayo

Født i Colombia,  1980.

Forfatter til romanerne Hasta que pase un huracán, Lo que no aprendí og Tiempo muerto; af forskellige fortællingssamlinger, hvorimellem man kan finde Cosas peores, anerkendt med Casa de las Américas’ Litterære Pris i 2014; af den personlige antologi Usted está aquí udgivet i Chile; og af den autobiografiske essaysamling Primera persona. Hun har ligeledes deltaget i kollektive antologier som Región: cuento político latinoamericano og Padres sin hijos /Childless parents. I 2018 udgav hun Fish Soup, en personlig antologi på engelsk, som samler næsten hele hendes litterære produktion. Robayos værk er blevet udgivet i Latinamerika og Spanien og oversat til engelsk, fransk, portugisisk, italiensk, hebraisk og kinesisk. 

Køb Dødvande

Om Dødvande:

Lucía og Pablo er colombianske indvandrere, som har opbygget et liv sammen i USA. Men de har modstridende holdninger til deres hjemland, og i hvilken grad det er bestemmende for deres identitet. Efter en vellykket fertilitetsbehandling føler Pablo sig udelukket fra at deltage i tvillingernes opvækst, og den nye familiesituation lader til at stille spørgsmål ved deres indbyrdes forhold, og hvem de troede, de var.

På jagt efter et pusterum og en tænkepause tager Lucía børnene med ned til sine forældres lejlighed i Miami. Inden da har Pablo opdaget, at han lider af et syndrom kendt som ‘Holiday Heart’. Men er dette bare en pause, eller er det virkelig de sidste dage af deres ægteskab?

Fra den internationalt anerkendte forfatter Margarita García Robayo kommer denne dybdegående dissektion af den amerikanske drøm. Med en underliggende, bidende humor skildrer hun denne indvandrerfamilies fordomme og snobberi samt egoismen og sårbarheden hos et par, hvis følelsesmæssige udmattelse har drevet dem fra hinanden. En skarpt observeret roman om forandring, kompleksiteten af klasseskel og racisme, og hvad der sker, når kærligheden forsvinder.

For videoer af vores forfattere klik her