Brødkrummer – COLOMBIA

Bøg
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Beskrivelse

Brødkrummer roman om jøder flygtningelejr Azriel Bibliowicz

Brødkrummer roman om jøder flygtningelejr Azriel Bibliowicz. Romanen foregår i Bogotá, Colombia i 1980’erne, da bortførelser hørte til dagens orden. En ældre mand er blevet bortført, og hans søn er kommet hjem fra New York for at stå for forhandlingerne med bortførerne. Han kan ikke selv ringe dem op og må derfor vente og vente og vente …

I denne ventetid oprulles familiens historie og konflikter: Forældrene er jøder; moderen overlevede Auschwitz, faderen Gulag i Sovjetunionen. Forældrene mødtes i en flygtningelejr efter krigen og flyttede til Colombia for at opbygge en ny tilværelse.

Som værn mod krigstidens uhyrligheder, bødlernes løgne og almindelige ønsker om glemsel har faderen ombygget sit hus til et raritetskabinet og skabt en enorm samling for at dokumentere emner som fænomenet tid, naturen, sproget, kulturen i Sydamerika før europæernes ankomst og minderne om de dræbte. De traumer, som forældrene bærer på, bliver også sønnens. Og nu er faderen igen i fangenskab …

Bogen forbinder den europæiske og den sydamerikanske historie, nutiden med den nære fortid og den helt fjerne: den gammeltestamentlige verden, koloniseringen af Sydamerika og gennem det hele: refleksioner over begreber som tid, fortrængning og fastholdelse af historien. Hvordan klarer faderen – og familien – bortførelsen? Vil han vende tilbage i live?

Om Brødkrummer

Roman

Azriel Bibliowicz

Begynd at læse bogen:

– … Vent … Læg ikke på … Turpial, giv os i det mindste noget, vi kan gumle på. Det er ikke let at samle den sum penge, og man kan ikke skaffe den fra den ene dag til den anden. Hvordan har han det?

–Tilfreds med det, svarede han med et latterbrøl. – Han protesterer ikke mere. I holder os temmelig meget hen, og jeg kan ikke lide at vente! Enten kommer I med et bedre tilbud, eller også returnerer jeg den her nikkedukke i en sæk næste uge.

En skarp tone begyndte at klinge gentagne gange i røret. Samuel kunne ikke gøre andet end at bide tænderne sammen og skære dem mod hinanden. Hans bønner havde ikke vakt den medfølelse, som de havde brug for til at åbne endnu en runde i forhandlingerne. Han følte sin hals snøre sig sammen for hver tone.

Han vidste, at når samtalen blev brat afbrudt, ville ventetiden forlænges, og før de ringede igen, ville der sandsynligvis gå endnu længere tid end sidste gang. Sidste gang de havde en lignende udveksling, tog det dem tre uger at ringe igen.

 

Mobile Pay 34512

Udgivet med støtte fra

 

 

 

 

 

Videorne af vores fofattere klik her

You Tube logo to video channel https://www.youtube.com/results?search_query=Auroraborealvideo1

 

 

 

For vores læsere på spansk

 

 

 

Yderligere information

Forlag

Forfatter

Sprog

Dansk

Original titel

Migas de pan

Originalt sprog

Spansk

Udgivelsesdato

2020-01-15

ISBN

978-87-971309-9-5

Sider

226

Format

1 anmeldelse af Brødkrummer – COLOMBIA

  1. Sanne Mendel

    Det er en meget velskrevet og refleksiv roman. Som læser kan man håbe på, at flere af forfatterens værker oversættes til dansk.
    Sanne Mendel – DBC

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *