Jeg synger og bjerget danser – SPANIEN

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Varenummer (SKU): 978-8793935-12-9-1-1 Kategori:

Beskrivelse

Jeg synger og bjerget danser roman

Jeg synger og bjerget danser roman. Bogen er en fængslende smuk og poetisk roman, hvori kvinder, mænd, genfærd og vandkvinder, skyer, bjerge, hunde, svampe og rådyr tager ordet og afdækker en magisk verden i nogle bjerge, hvor nutid og fortid går i ét, og virkelighed blandes med legender og overtro.

Jeg synger og bjerget danser roman

Tordenskyerne driver ind over Pyrenæerne, og lynet slår ned og dræber bondedigteren Domènec, så Sió selv må opfostre Mia og Hilari.

De bliver venner med Jaume, giganternes søn, en historie, som år senere får en tragisk udgang. Imens lærer det lille råkid af sin mor, at det skal løbe, løbe stærkt, hvis det bliver bange, og hunden Lluna fortæller om den dag, hvor børnene kom og kastede rundt med de nyhøstede løg, og om sin trang til at smage på alt.

De bjørneklædte mænd til den traditionelle landsbyfest vælter kvinderne omkuld på jorden som et led i en gammel tradition. Alt foregår under en fællesnævner af skønhed, fantasi, et anstrøg af humor og kærlighed til den store og voldsomme natur.

Til salg fra 25.07.2021

Om bogen  Jeg synger og bjerget danser

Irene Solà er en af de tretten modtagere af EU’s Litteraturpris i 2020 for sin roman Canto jo i la muntanya balla. EU-prisen for litteratur anerkender nye fiktionsforfatteres værk.

Roman

Irene Solà

Født i Malla, Spanien i 1990. Hun har studeret kunst ved universitetet i Barcelona og har en kandidatgrad   i   litteratur, film og visuel kultur fra University of Sussex. Hendes første digtsamling, Bèstia (Galerada, 2012), blev tildelt digterprisen Amadeu Oller og er oversat til engelsk (Beast, Shearsman Books, 2017). Solàs første roman, Els dics (L’Altra Editorial, 2018), vandt Documenta-prisen og blev tildelt et litteraturstipendium af det catalanske kulturdepartement. I 2018 var hun bosiddende forfatter på Alan Cheuse International Writers Center ved George Mason University (Virginia, USA), og i slutningen af 2019 blev hun udvalgt til at deltage i Art Omi Writers Residence- programmet (New York). Samme år blev hun tildelt Premi Llibres Anagrama de Novel•la for Canto jo i la muntanya balla og modtog Núvol-prisen og Cálamo- prisen for den spanske udgave af bogen. Canto jo i la muntanya balla modtog i maj 2020 en af den Europæiske Unions tretten priser for litteratur 2020. Canto jo i la muntanya balla er den første af hendes bøger, der bliver oversat til dansk. Oversat til 16 sprog (17 med dansk).

Priser og udmærkelser:

2020 EU’s Litteraturpris

2020 Maria Àngels Anglada de Narrativa, Spanien

2019 Punt de Llibre de Núvol, Spanien

2019 Llibres Anagrama de novela, Spanien 2019 Cálamo Otra Mirada, Spanien

Begynd at læse Jeg synger og bjerget danser

LYNET

Vi ankom med fulde maver. Smertende. Sort bug, fuld af mørkt, koldt vand og af lyn og torden.

Vi kom ind fra havet og fra andre bjerge og alle mulige steder fra og efter at have set alt muligt.

Vi skrabede hen over klipperne på tinderne som salt, så ikke engang ukrudtet skulle spire der.

Vi valgte bjergryggenes og markernes farve og genskinnet i floderne og i de øjne, der ser op mod himlen.

Da de vilde dyr så os komme, søgte de tilflugt i deres huler og bøjede nakken og stak snuden frem for at sanse den lugt af våd jord, der nærmede sig.

Vi lagde os over dem alle som et tæppe. Eg og buksbom og birk og gran.

Sssh. Og alle tav de, for vi var et strengt tag, der bestemte over roligheden og den lykke, det er at have et tørt sind.

Efter vores ankomst, efter stilheden og trykket, og efter at vi havde presset den lette luft nedad, affyrede vi det første lyn. Bang! Hvilken lettelse.

Og de snoede snegle skælvede inde i deres ensomme huse uden hverken gud eller bøn, vel vidende at hvis de ikke led druknedøden, ville de komme forløste ud for at indånde fugten.

Og så hældte vi vand i enorme dråber som mønter ned over jorden og græsset og stenene, og den dundrende torden genlød i alle dyrenes brysthuler.

Da var det, at manden sagde lort.

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Sprog

Udgivelsesdato

1 anmeldelse af Jeg synger og bjerget danser – SPANIEN

  1. Christine Christensen

    Med sit billedrige, poetiske sprog maler forfatteren på smukkeste vis bjergets natur og dets menneskelige beboere frem til en fortælling om livet efter en ødelæggende borgerkrig, om naturen, dyrene, de døde og de efterladte. De mange spring i tid og fortællestemmer kræver en trænet læser, der selv kan samle brudstykker og fragmenter til en sammenhængende fortælling om det, der binder os sammen og det, der skiller os ad. Smuk forside!
    Christine Christensen – Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *