Jerusalem – PORTUGAL

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-31-0 Kategori:

Beskrivelse

Jerusalem en mærkelig og foruroligende historie

Jerusalem en mærkelig og foruroligende historie. Ernst Spengler er alene om natten den 29. maj. Han er på nippet til at kaste sig ud ad vinduet. Men så ringer telefonen.

Jerusalem en mærkelig og foruroligende historie, roman

Den trediveårige Mylia er hjemme i sin lejlighed og har mange smerter. Hun har en terminal sygdom. Hun forlader lejligheden for at lede efter en kirke, der er åben.

Siden krigens slutning har Hinnerk Obst ikke kunnet gå på gaden uden at blive angst. På grund af sit særegne udseende bliver han regnet for at være en morder. Også han vandrer omkring i gaderne denne nat.

Theodor Busbeck, læge og Mylias eksmand, forlader sin lejlighed klokken tre om morgenen for at finde en prostitueret.

I et klart og objektivt sprog fortæller denne bog en mærkelig og foruroligende historie. Det er, som om en hemmelig kraft leder hovedpersonerne frem til deres mødested netop denne nat. Alt foregår i en verden præget af vold, angst, smerte og vanvid. Gonçalo M. Tavares kombinerer en opsigtsvækkende fortælling fyldt med overraskende iagttagelser af den menneskelige natur med magtudøvelsens forskellige mekanismer.

Til salg fra 25.07.2021

Om bogen Jerusalem

Roman

Gonçalo M. Tavares

Født i Angola (1970), men opvokset i Portugal. Han har skrevet seks romaner og flere essaysamlinger og dagbøger. Hans værk udgives i 54 lande og er oversat til mere end 40 sprog. Siden 2001 har Tavares overrasket sine læsere med forskelligheden i sine udgivelser – romaner, essay og dagbøger – og han har modtaget et imponerende antal litterære priser på meget kort tid. I 2005 blev han tildelt José Saramago-prisen til forfattere under 35 år. Jerusalem er hans første roman oversat til dansk.

Priser og udmærkelser:

2009        Prix Cévennes, France, award for the Best European Novel

2007        Prêmio Portugal Telecom de Literatura em Língua Portuguesa

2005       Prêmio José Saramago

2004      Prêmio LER/Millennium BCP

 

José Saramago, nobelpristager om Jerusalem:

JERUSALÉM is a great book, and truly deserves a place among the great works of Western literature. Tavares has no right to be writing so well … One feels like punching him.”

Begynd at læse Jerusalem

Ernst Spengler var alene på sit kvistværelse, vindu­ et stod allerede åbent, og han var parat til at kaste sig ud, da telefonen pludselig ringede. En gang, to gange, tre, fire, fem, seks, syv, otte, ni, ti, elleve, tolv, tretten, fjorten gange, så tog Ernst den.

Mylia boede på 1. sal i nummer 77 i Rua Moltke. Hun sad på en ubekvem stol og funderede over vig­tige ord i sit liv. Smerte, tænkte hun, ja, smerte var et essentielt ord.

Hun var blevet opereret én gang, siden endnu en gang, fire gange i alt. Og nu det her. Denne larm midt i kroppen, inde i marven. At være syg var en måde at udøve modstand mod smerten eller en trang til at nærme sig en eller anden gud. Mylia mumlede: kirken er lukket om natten.

Klokken fire om morgenen den 29. maj, og Mylia kan ikke sove. Den konstante smerte kommer fra maven, eller måske længere nedefra, hvor kommer den helt præcist fra, den store smerte der ikke hører til noget bestemt sted? Måske fra den nederste del af maven, fra underlivet. Men sikkert var det at klokken var fire om morgenen, og hun havde endnu ikke fået hvilet et eneste minut. Hvordan lukke øj­nene, når man er bange for at dø?

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Sprog

Udgivelsesdato

1 anmeldelse af Jerusalem – PORTUGAL

  1. Steffen Gordon Nielsen

    Underfundigt psykologisk og filosofisk drama, som bedst kan beskrives som en objektiv iagttagelse af den menneskelige natur, sat i en stemning af undergang og ondskab. Den er velskrevet og giver stof til eftertanke.
    Steffen Gordon Nielsen – Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *