Lære at tale med planterne – SPANIEN

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-33-4 Kategori:

Beskrivelse

Lære at tale med planterne roman

Lære at tale med planterne  roman. En gribende roman om stærke følelser og om, hvad der sker, når der bliver vendt op og ned på livet fra den ene dag til den anden.

Lære at tale med planterne roman

Paula Cid er en toogfyrreårig læge på afdelingen for præmature børn.

Hun har et velordnet liv, elsker sit arbejde og lever i et fast parforhold, som dog er blevet lidt rutinepræget.

Få timer efter at hun en dag har spist frokost med sin samlever, Mauro, og uventet fået at vide, at han har mødt en anden, at han efter femten år går fra hende, omkommer Mauro i en trafikulykke.

Foruden at skulle bearbejde sorgen over dette alt for tidlige dødsfald kæmper Paula med en følelse af svigt og bitterhed, som hun ikke synes, hun kan dele med nogen. Hendes egen familiebaggrund forstærker disse følelser. Før eller senere må Paula opsøge den nye kvinde i Mauros liv som et led i sin søgen efter en måde at komme videre på.

Til salg fra 25.07.2021

Om bogen  Lære at tale med planterne roman

Roman

Marta Orriols

Født i Spanien 1975. Marta Orriols er uddannet kunsthistoriker og arbejder freelance som tekstredaktør for forlag og samarbejder med forskellige magasiner og aviser. Hun er forfatter til novellesamlingen Anatomia de les distàncies curtes samt romanerne Aprendre a parlar amb les plantes og Dolça introducció al caos. Lære at tale med planterne er også udkommet på engelsk, tysk, fransk, italiensk, hollandsk, polsk, græsk og hebræisk. Det er den første af Orriols bøger, der er oversat til dansk.

Priser og udmærkelser:

2018        Premio Òmnium, Mejor Novela del año, Spanien

2019       Premio L’Illa dels Llibres, Spanien

Begynd at læse Lære at tale med planterne

Vi levede.

Attentater, ulykker, krige og epidemier vedrørte ikke os.

Vi kunne se film, der frivoliserede dødsakten, andre, der gjorde den til en kærlighedshandling, men vi stod uden for det område, der indeholdt den egentlige mening med at miste livet.

Pakket ind i komforten af store bløde puder og ud fra vores sene ungdoms arrogance lå vi nogle aftener i sengen med sammenflettede fødder og så nyhederne i halvmørket, og uden at vi vidste det, var det dengang, døden lagde et blåt skær over Mauros brilleglas.

Hundrede og syvogtredive mennesker dør i Paris under et angreb, som terrororganisationen Islamisk Stat har taget ansvaret for, seks dræbte på mindre end et døgn på landevejene i tre forskellige frontale sammenstød, en oversvømmet flod forårsager fire dødsfald i en lille landsby i det sydlige Spanien, mindst halvfjerds dræbte i en række angreb i Syrien.

 

 

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Sprog

Udgivelsesdato

1 anmeldelse af Lære at tale med planterne – SPANIEN

  1. Heidi Buur Pedersen

    En melankolsk tone gennemsyrer denne bevægende roman med det tankevækkende tema og flotte sprog. Man mærker Paulas smerte, når hun læser beskederne fra den anden kvinde på Mauros telefon: “Jeg rødmer stadig, når jeg midt i jeres samtaler ser mit eget navn udtrykt som forhindring”. Romanen er dygtigt komponeret, med fortiden, der umærkeligt blender ind med nutiden og stykkes sammen til et helt billede af Paula og hendes sorg. Enkelte steder er oversættelsen lidt knudret, og man må lige genlæse sætningen.
    Heidi Buur Pedersen – Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *