Saltkrystaller – COLOMBIA

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Beskrivelse

Saltkrystaller fortælling om at finde identitet

Selvom Saltkrystaller foregår i en verden omgivet af koralrev og blågrønt hav, indhyllet i calypsomusik og tropiske storme, er romanen en moderne og universel fortælling om at høre til og finde sin egen identitet.

Efter sine forældres død og flere år på fastlandet vender den unge Victoria Baruq tilbage til familiens forladte hus på øen San Andrés i Det Caribiske Hav.

Her lever indfødte raizaler side om side med nytilkomne og med de konsekvenser, som turismen har for lokalbefolkningens livsbetingelser.

Da Victoria finder et gammelt fotografi af sine tipoldeforældre og tilfældigt møder den gamle Maa Josephine, begynder hun at grave i sin slægtshistorie, og frem vælter nye spørgsmål om identitet og fortid. Mødet med fortiden giver hende ny viden om den colombianske øs historie – som britisk koloni og som tilflugtssted for pirater i Caribien – og om dens nutid, hvor sociale bevægelser hylder de indfødte raizaler til zouk- og calypsorytmer. Dette er historien om Colombias glemte eksotiske ø, San Andrés, set og fortalt fra en ung kvindes synspunkt.

Om Saltkrystaller

Roman

Cristina Bendek

Fås fra den 30. juli 2020

Saltkrystaller fortælling om at finde sin egen identitet.

Denne roman vandt i 2018 prisen Premio de novela Elisa Mújica for kvindelige colombianske forfattere bosiddende i Colombia, Idartes/Laguna Libros 2018

Begynd at læse bogen:

Det er niogtyve år siden, jeg blev født på denne caribiske ø, den besynderlige koralformation, der er hjemsted for en stor gruppe mennesker, som af forskellige årsager er endt her, nogle mere godvilligt end andre. Jeg er først nu ved at opdage den surrealistiske navle midt i havet, som jeg eksilerede mig fra for femten år siden, for ligesom alle andre flygtede jeg, så hurtigt jeg kunne efter gymnasiet. Myggene genkender mig endnu ikke, heller ikke solen, og jeg er mindre indfødt end fremmed.

Talemåderne, accenterne, bevægelserne og måden at gøre tingene på virker eksotiske nu, i modsætning til hvor ordinære de forekom mig tidligere. En alarm udløses inden i mig ved hvert forkert udtalt ord, og når jeg står over for deres overdrevne tillid, deres spontane aftaler, deres manglende ihærdighed og følelsen af, at intet nogensinde bliver gjort færdigt. Det føles, som om alle disse ting hamrer på lukkede døre i mig i et forsøg på at vække en horde af sovende, ukendte beboere i min krop.

De allergiske reaktioner fra insektbiddene på mine ben – store lyserøde plamager, som gav mig et chok på førstedagen – fortager sig endelig efter to ugers angreb. Luften er fugtig og frisk på denne tid af dagen, altanen på anden sal vender ud mod patioen, den er mit fristed, min flugt fra husets hede. Jeg har ikke aircondition, men jeg har whisky. Billig whisky, Black & White. Det var det eneste, de havde i butikken. Jeg er endnu en beboer i den lange sommer, endnu en af dem, som forsvinder ud på altanerne for at tørre sveden væk, når cikaderne begynder at synge, og vinden løfter støvet fra de tætpakkede gader…

Støtte

Udgivet med støtte fra Reading Colombia y CREA.  A selection of contemporary Colombian authors del Ministerio de Cultura de Colombia

 

 

 

 

Mobile Pay 34512

 

Video af Cristina Bendek klik her

 

 

You Tube logo to video channel https://www.youtube.com/results?search_query=Auroraborealvideo1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Sprog

Format

Genre

Original sprog

Original titel

ISBN

Sider

204

Udgivelse dato

20-15-07

1 anmeldelse af Saltkrystaller – COLOMBIA

  1. Karina Ahm.

    Bogen er smuk udenpå og indeni, og fortællingen flyder lige så let som duftene af havet, det caribiske køkken og calypsomusikken i bogen. Mitlillebibliotek.dk

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *