Kun for rygere – PERU

Bog
(1 kundeanmeldelse)

285,00kr.

Beskrivelse

Kun for rygere af Julio Ramón Ribeyro

Kun for rygere af Julio Ramón Ribeyro.

Julio Ramón Ribeyro præsenterer i sin novelle en selvbiografisk fiktion, som omhandler hans forfatterkarriere og hans absolutte besættelse af tobak. I denne novelle beretter forfatteren med stor humor – i perioder grænsende til det absurde – om sin afhængighed af cigaretterne og forholdet mellem tobak og litteratur samt de konsekvenser, der i sidste ende vil komme til at koste ham livet. Cigaretmærkerne og anskaffelsen af tobakken er således det, der danner rammen omkring hans liv og minder fra de steder i verden, hvor han har boet og arbejdet gennem sin karriere.

Om bogen

Novelle

Julio Ramøon Ribeyro

Fås fra den 30. juli 2020

En herlig lille perle blandt historiefortællingerne i den latinamerikanske litteratur.

Begynd at læse bogen

Selv om jeg ikke begyndte at ryge voldsomt tidligt, går min livshistorie dog fra et vist tidspunkt i ét med historien om mine cigaretter. Fra min oplæringsperiode husker jeg ikke så meget, undtagen den første cigaret, som jeg røg, da jeg var fjorten eller femten år gammel. Det var en smøg af lys tobak, af mærket Derby, som jeg blev budt af en klassekammerat efter skoletid.

Jeg tændte den nervøst i skyggen af et morbærtræ, og efter at have inhaleret dybt en del gange fik jeg det så dårligt, at jeg kastede op hele eftermiddagen og sværgede ved mig selv, at jeg aldrig ville ryge igen.

Det var dog en ed, der var lige så virkningsløs som utallige efterfølgende erklæringer, for da jeg flere år senere begyndte på universitetet, var det, som om jeg ikke kunne gå ind i gården på det humanistiske fakultet uden en tændt cigaret. Flere meter før jeg krydsede den gamle hall, havde jeg strøget tændstikken og tændt min smøg. Dengang var det Chesterfield, hvis sødlige aroma jeg endnu mindes.

En pakke varede i to eller tre dage, og for at kunne købe den måtte jeg afstå fra andre fornøjelser, da jeg på det tidspunkt udelukkende levede af drikkepenge.

Når jeg hverken havde cigaretter eller penge at købe dem for, huggede jeg dem fra min bror. Så snart han var uopmærksom bare et øjeblik, gled min hånd ned i hans jakkelomme på stoleryggen og fiskede en smøg op. Jeg føler ingen skam ved at fortælle om det, for han gjorde det samme mod mig.

Det var en stiltiende aftale og desuden et bevis for, at anfægtelige handlinger, når de er gensidige og jævnbyrdige, skaber en status quo og tillader en …

 

Udgivet med støtte fra Statens Kunsfond

 

 

 

 

Mobile Pay 34512

Videorne af vores fofattere klik her

You Tube logo to video channel https://www.youtube.com/results?search_query=Auroraborealvideo1

 

 

 

 

For vores læsere på spansk klik her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Sprog

Format

Genre

Original sprog

Original titel

Sider

78

Udgivelse dato

20-15-07

ISBN

1 anmeldelse af Kun for rygere – PERU

  1. K’s BOGNOTER

    Ganske pudsig og fornøjelig læsning, som giver appetit på at læse mere Ribeyro

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *