Huse og gravsteder – SPANIEN

Bog
(1 kundeanmeldelse)

400,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-11-2 Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

Huse og gravsteder tankevækkende roman

Huse og gravsteder tankevækkende roman. En dreng ankommer til Baskerlandet efter et skoleophold i Sydfrankrig, hvor han er holdt op med at tale. Hos bageren i Ugarte bliver han venner med to tvillingebrødre, og sammen bliver de vidner til en usædvanlig hændelse.

Det er under de sidste dage af Francos diktatur. Alt er under forandring i Ugarte og også på kasernen i El Pardo, hvor fire unge mænd kort forinden har forsøgt at tæmme en skade og overtræde forbuddet om at gå på jagt på de jorder, som er forbeholdt kongehuset og diktatorens fortrolige.

Også deres historie handler om venskab og indeholder den rette dosis af uskyld, oprør og tragedie. Flere år senere ryster de illegale fagforeningers strejker mineindustrien i Ugarte. Det er i de turbulente firsere, og de to tvillinger ser sig indblandet i et plot udtænkt af politiet og direktøren for minen, en ingeniør, som hver uge a ægger besøg hos sin psykiater.

Tiden går hurtigt, og verden ændrer sig: Agatha Christies romaner, Sergio Leones film og popsange bliver populære, ligesom det snart e er sker med reality-tv og e-mails. Ændringerne berører også hovedpersonernes familiære omstændigheder … det er livet, der passerer som tråde af vand mellem sten, mellem forhindringer, men altid fremad.

Huse og gravsteder tankevækkende roman

Med denne tankevækkende roman, hvis kapitler bindes sammen af venskab, landskabets intense tilstedeværelse og den forestående død, viser Atxaga sig igen som en mester i at skabe uforglemmelige territorier og personer.

 

Til salg fra 15.07.2021

Om bogen Huse og gravsteder

Roman

Bernardo Atxaga

Asteasu, País Vasco, 1951.

Han   fik sit litterære gennembrud med bogen Obabakoak (1988), som modtog Premio Nacional de Narrativa i Spanien og blev finalist i IMPAC European Literary Award.

Derefter fulgte romaner som El hombre solo (1994), Esos cielos (1996), ; Sietecasasen Francia (2009, finalist til Independent Foreign Fiction Prize og Oxford Weidenfeld Translation Prize); Días de Nevada (2014, Premio Euskadi) og Casas y tumbas (2020).

I 2017 modtog han den internationale Liber Press Literatura.

I 2019 Premio Nacional de las Letras Españolas, begge for det samlede litterære værk.

El hijo del acordeonista (2003, Premio Grinzane Cavour, Premio Mondello, Times Literary Supplement Translation Prize)

Bernardo Atxaga har desuden udgivet digtsamlinger og er medlem af Euskaltzaindia, det Baskiske Sprogakademi.

Hans bøger er oversat til 35 sprog.

Fire af hans bøger er tidligere udgivet i Danmark: Obabakoak (1997), Ene mand (2002), Harmonikaspillerens søn (2007) og Syv huse i Frankrig (2014).

Huse og Gravsteder er således hans femte bog, der oversættes til dansk.

 

Begynd at læse Jeg har aldrig været førstedame
Elías var fjorten år, da han ankom til Ugarte en eftermiddag sidst på sommeren. Han skulle tilbringe en tid hos sin onkel, som havde et bageri, der leverede brød til de omkringliggende landsbyer. Dagen efter, søndag den 27. august, fandt han et stykke træ i skuret over for huset og begyndte at snitte et skib med sin schweizerkniv.
– Det her værktøj vil gøre arbejdet lettere for dig, Elías, sagde hans onkel, da han så ham, og lagde en sav, en hammer og et huljern på arbejdsbordet midt i skuret.
Drengen nikkede flere gange som tegn på sin taknemmelighed og gav sig straks i kast med arbejdet. Han stod hele formiddagen og hele eftermiddagen og snittede af inder- og ydersiden af træstykket uden på noget tidspunkt at komme op i bageriet, som lå knap hundred meter længere oppe ad vejen.
Mandag morgen, da de sad og spiste morgenmad, henvendte onklen sig til ham, som om intet var hændt:
– Kom og se, hvordan vi bager brød, Elías. Kom og hjælp de ansatte med at putte de nybagte brød i kurvene eller sætte kurvene i Chevroleten. De er alle sammen her fra området, gode folk, særligt en dreng, som jeg ved du vil synes om, Donato. Ved du, hvad vi kalder Donato?

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Udgivelsesdato

1 anmeldelse af Huse og gravsteder – SPANIEN

  1. Grethe Lorentzen

    Den dvælende historie om venskab med naturoplevelser er inspireret af episoder i forfatterens eget liv. Med skiftende synsvinkler og hovedpersoner væves personernes liv og historier sammen som rullestene i vand, med poetiske referencer til film og musik, og med drømmeagtige sekvenser. En følsom fortælling om steder og mennesker, som kan forekomme den utrænede læser lang.
    Grethe Lorentzen – Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *