Sæson for orkaner – MEXICO

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Varenummer (SKU): 978-8793935-12-9 Kategori:

Beskrivelse

Sæson for orkaner en hjerteskærende roman

Sæson for orkaner en hjerteskærende roman.  Dette er ikke en kriminalroman, men fortællingen om baggrunden for et mord.

En gruppe børn finder et lig, der flyder i en vandingskanals grumsede vand nær landsbyen La Matosa i det sydlige Mexico. Liget viser sig at være Heksen, en kvinde, der har arvet hvervet fra sin afdøde mor, som befolkningen i området frygtede og respekterede.

Efter det makabre fund går rygterne, og mistanken falder på en gruppe unge mænd i landsbyen, som en nabo nogle dage forinden har set flygte fra Heksens hus slæbende på noget, der kunne være en livløs krop. Derfra hører vi historien fra de personer, der er involveret i forbrydelsen, altså deres version af historien, og dykker samtidig ned i livet på et sted plaget af dyb armod og svigt, hvor volden i udøvelsen af seksualitetens mørkeste sider flettes sammen med de korrupte magtforhold.

Sæson for orkaner en hjerteskærende roman

Med mesterlig rytme og et uforligneligt sprog udforsker Fernanda Melchor i dette værk den meningsløshed, der ligger til grund for det lidenskabelige barbaris mest desperate handlinger. En rå og hjerteskærende roman, som læseren bliver involveret i, indfanget af ordene og stemningen i en frygtelig, omend lastefuld og vellystig skæbne.

 

Til salg fra 15.07.2021

Om bogen Sæson for orkaner

Roman

Fernanda Melchor

Født i 1982 i Veracruz, Mexico. Hun trådte ind på den litterære scene med hele to bøger i 2013 . Melchor  blev anerkendt som en af de mest spændende nye stemmer i mexicansk litteratur. Allerede forinden havde hun fået udgivet fortællinger i forskellige antologier og vundet priser for sin journalistik.

Der er en filmatisering på vej af Sæson for orkaner, som er Fernanda Melchors første bog, der oversættes til dansk.

Priser og udmærkelser:

2019  Anna Seghers-Preis, Tyskland

2020  Finalist til International Booker Prize

2021  UK  Finalist til Dublin Literary Award, Irland

Begynd at læse Jeg har aldrig været førstedame

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Sprog

Udgivelsesdato

1 anmeldelse af Sæson for orkaner – MEXICO

  1. Ulla Stangerup

    Det er en fascinerende roman. Plottet og den måde, det udfoldes på, er interessant i sig selv, men det, at vidnerne får deres egen stemme i hvert kapitel tilføjer historien en sarthed og intensitet, som er sjælden. Det er også meget barsk læsning, trøstesløsheden vælter ned over siderne, og nogle gange er personerne så onde, rå og afstumpede, at det næsten bliver for meget. At teksten er uden afsnit gør, at den kræver en trænet, litterær læser, der er med på eksperimentet.
    Ulla Stangerup – Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *