Kristus fra Elqui – CHILE

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Beskrivelse

Kristus fra Elqui Hernán Rivera Letelier

Kristus fra Elqui Hernán Rivera Letelier. Da Domingo Zárate Vega erfarer, at der på et salpeterværk ude i den chilenske ørkenen lever en prostitueret, som tilbeder Jomfruen af Carmen, begiver han sig ud for at finde hende. Hun skal være hans discipel og elskerinde, så de sammen kan gå ud i verden og sprede budskabet om dens snarlige undergang.

Domingo Zárate Vega har allerede som barn set apokalyptiske formationer i skyerne og haft held til at forudsige nogle små katastrofer. Som eneboer i Elquidalen har han efterfølgende i en vision set, at han er intet mindre end reinkarnationen af Jesus Kristus.

Salpetersamfundene under ørkenens nådesløse sol er de gudsforladte egne, hvor Kristus fra Elqui forårsager furore blandt beboerne med sine helgenprædikener. Groteske og eksalterede personer, flammende prædikener og usandsynlige mirakler udgør elementerne i denne storslåede roman fuld af humor og surrealisme.

Kristus fra Elqui: prædikener, mirakler og verdens undergang

Priser Kristus fra Elqui Hernán Rivera Letelier

Kristus fra Elqui vandt den russiske Yasnaya Polyana-pris i kategorien ”Bedste udenlandske litteratur” i 2019.
Kristus fra Elqui vandt Alfaguaras latinamerikanske romanpris i 2010.

Blurbs

”For første gang i mange år noget nyt og originalt i den latinamerikanske litteratur.”
LE MAGAZINE LITTERAIRE

”Hernán Rivera Letelier er en af de mest originale stemmer i den nye latinamerikanske fortælling.”
EL MUNDO

”Arbejderens ligefremhed, et liv fuldt af anekdoter og hans evne til at fortælle dem skabte tilsammen en succesrig forfatter, der sammen med Isabel Allende og Antonio Skármeta udgør de mest anerkendte forfatterskaber i Chile i dag.”
CLARIN

Om bogen

Roman

Hernán Rivera Letelier

Kristus fra Elqui

Født 1950 i Talca, Chile. Forfatter til 20 bøger omfattende romaner og fortællinger. Hans værker er oversat til 19 sprog. Rivera Letelier er en af nutidens mest læste chilenske forfattere. I 2001 blev Rivera Letelier af det franske kulturministerium udnævnt til Ridder af Kunst- og Litteraturordenen. Kristus fra Elqui er hans anden roman, der foreligger på dansk.

Fås fra den 30. september 2020

Begynd at læse bogen:
Det lille stenbelagte torv syntes at flyde i den vibrerende middagsstunds brændende hede, da Kristus fra Elqui, der lå på knæ på jorden med ansigtet mod det høje – og med hovedbunden farvet mørk under Atacamas sol – følte, at han faldt hen i en tilstand af ekstase. Det var ikke uden grund: Han havde lige genopvakt en død.
I de år han havde tilbragt med at prædike sine læresætninger, sine vejledninger og gode tanker til menneskehedens bedste – og i forbifarten, at dommedag stod for døren, I skal angre, I syndere, inden det er for sent – var det første gang, han havde oplevet en begivenhed af et så sublimt format.
Hændelsen havde fundet sted i Atacamaørkenens golde klima, mere præcist på en øde plads i et salpeterværk – det mindst oplagte sted for et mirakel. Og for at det ikke skal være løgn, så hed den døde Lazarus.

 

Mobile Pay 34512

Dette værk er udgivet med støtte fra Chiles Udenrigsministeriums kulturafdeling gennem programmet, der fremmer oversættelsesarbejde af chilensk litteratur.

 

Video med Fernando Vallejo

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Sprog

Udgivelsesdato

Format

1 anmeldelse af Kristus fra Elqui – CHILE

  1. Heidi Buur Pedersen

    Interessant og syret fortælling, der kræver en opmærksom læser pga. kringlede sætninger, og med en fortællerstemme der skifter mellem alvidende og jeg-form. Humoren er herligt underspillet, med sære detaljer, som at Kristus ofte piller næse, når han lige skal samle sig.
    Heidi Buur Pedersen – Dansk Bibliotek Centralen

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *