Hunløvens bekendelse – MOZAMBIQUE

Bog

290,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-48-8 Kategori:

Beskrivelse

Hunløvens bekendelse en fangende mystisk roman

Hunløvens bekendelse en fangende mystisk roman. Mia Couto skriver på baggrund af virkelige hændelser en mystisk og fangende historie om traditioner og brutalitet. Der er ikke længere langt mellem levende og døde, og vi ser, hvordan alle levende organismer kan give og tage fra hinanden.

Kulumani er en isoleret landsby i Mozambique, hvis tro og traditioner er i fare, efter at nogle løver er begyndt at jage i området og har angrebet og dræbt flere af byens kvinder.

Mariamar, søster til løvernes seneste offer, ser sit liv vakle, da Arcanjo Baleiro, som er hyret af landsbyens ældste til at dræbe løverne, ankommer til byen.

Langsomt kommer Kulumanis brutale traditioner og handlinger op til overfladen. Mariamar bliver låst inde i huset af sin far og genoplever smertefulde minder om tidligere misbrug, og hun beder derfor Arcanjo om at tage hende med væk fra byen.

Arcanjo Balerio mærker, hvordan mændene i Kulmani ser sig mere og mere truet af hans tilstedeværelse og den modernitet, der følger med ham som fremmed inde fra byen. De mener, at moderniteten udfordrer landsbyens kultur, og mistænker løverne for at være ånder, som er skabt af deres egne kvinders hekseri.

Hunløvens bekendelse en fangende mystisk roman

 

 

Roman

Mia Couto

Mozambique 1955. Mia Couto er blandt de mest fremtrædende forfattere i det portugisisktalende Afrika. Efter at have studeret medicin og biologi i Maputo arbejdede han som journalist. I 2013 blev Mia Couto tildelt Camões- prisen for litteratur og i 2014 den prestigefyldte Neustadt International Prize for Literature. Han var blandt de seks finalister til Man Booker International Prize 2015 med sit værk, og i 2017 var hans roman A confissão da leoa shortlistet til International Dublin Literary Award. I 2000 vandt han den danske ALOA-pris 2000 for sin roman Søvngængerland, en pris, der uddeles til litteratur fra Afrika, Latinamerika, Oceanien og Asien. Han er i øjeblikket den mest oversatte og formidlede mozambiquiske forfatter i udlandet, og hans værker er oversat og udgivet på mere end 25 sprog. Hunløvens Bekendelse er hans anden roman oversat til dansk.

 

The Guardian

”Skønlitteraturen bringer os tættere på sandheden, end kolde fakta nogensinde har kunnet.”

Vanity Fair

”Bogens jordlige visdom og glitrende magi giver dig lyst til at gå meget mere på opdagelse i Mia Coutos værker.”

 

 

 

På markedet fra den 15.10.2022

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Udgivelsesdato

Sideantal

Forfatterens land

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hunløvens bekendelse – MOZAMBIQUE”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *