Søn af Saturn – DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK

Bog
(1 kundeanmeldelse)

290,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-44-0 Kategori:

Beskrivelse

Søn af Saturnvild frigørende bog

Søn af Saturnvild frigørende bog

Caribisk lys og storbystemning, fattigdom, revolution og afro-caribisk religion udgør det brogede bagtæppe for historien om Argenis Luna, en ung og i egne øjne mislykket billedkunstner med psykotiske tendenser og et seriøst heroinmisbrug.

Han er sendt til Cuba på et afvænningsophold af sin far, der er en tidligere revolutionshelt, og hvis parti nu er på vej mod regeringsmagten i Den Dominikanske Republik.

I Cuba møder Argenis blandt andet den halvkorrupte læge Bengoa; Susana med de lækre bare tæer, der har studeret kunsthistorie, men gør rent i Argenis’ lejlighed; overboen Vantroi, en empatisk dragqueen, der lægger hus til Argenis’ kolde tyrker, da behandlingen slår fejl.

Det lykkes Argenis at hustle sig hjem til Santo Domingo, blandt andet ved hjælp af sin gamle hippiefaster Niurka, der i modsætning til Argenis’ far fravalgte revolutionen og blev psykiater.

I Santo Domingo må Argenis, mens han kæmper for at holde sig fra stofferne, konfrontere barndommens traumer og prøve at forstå sin fars generations revolutionære ambitioner i et forsøg på at komme videre som menneske og kunstner.

 

Roman

Rita Indiana

Den dominikanske forfatter og musiker Rita Indiana (født 1977) har udgivet tre novellesamlinger, fem romaner og tre albums. Som forfatter har hun været finalist til Vargas Llosa Biennal Award i 2016, og i 2017 vandt hun hovedprisen ved Caribbean Writer’s Association Awards. Hendes bøger er oversat til engelsk, fransk, tysk, italiensk og norsk. Søn af Saturn er hendes første bog på dansk.

 

Søn af Saturnvild frigørende bog

 

Kontorlys, lægekonsultationslys. Udvandet lys i en kappe af ensartede skyer der pressede horisontens skuldre nedad.

Et lys der var mat som dr. Bengoas ortopædiske sko.
Mat var også den mappe som doktoren havde skrevet sin nye patients navn på, Argenis Luna, der dryppende af klistret koldsved var på vej ud af et fly fra Cubana de Aviación.
Bengoa ventede på landingsbanen i sin krøllede champagnefarvede guayabera-skjorte med begge hænder om et skilt med fed skrift som han selv omhyggeligt havde udfyldt.
Så snart han fik øje på Argenis, gik han hen for at tage hans puls samtidig med at han kiggede på sit armbåndsur, og mens de gik over landingsbanen for at hente kufferterne, præsenterede han ham for en ung militærmand der eskorterede dem: ”Argenis, José Alfredo Lunas søn.”

Mod den overskyede grå himmel gav palmerne modspil til et lyn og nogle lysglimt, og selvom Argenis havde det elendigt, fandt han det smukt. Det var lummert, og han havde svært ved at trække vejret, hans næse løb som en åben vandhane. Ved bagagebåndet tilføjede Bengoa henvendt til militærmanden: ”Min kammerat José Alfredo er en helt fra den dominicanske byguerilla og elev af professor Juan Bosch.”

På markedet fra den 30.08.2022

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Udgivelsesdato

Forfatterens land

1 anmeldelse af Søn af Saturn – DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK

  1. Martin Minka Jensen

    Udmærket og letlæst roman, der tager læseren dybt ind i et latinamerikansk miljø. Det er en række spændende og spraglede karakterer der beskrives i romanen. Uden at det fylder umådeligt meget, så får man også et indblik i verdensdelens tumultariske historie.

    Martin Minka Jensen – DBC

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *