Vista Chinesa – BRASILIEN

Bog
(2 kundeanmeldelser)

290,00kr.

Varenummer (SKU): 978-87-93935-65-5 Kategori:

Beskrivelse

Vista Chinesa – baseret på en sand historie

Vista Chinesa – baseret på en sand historie. Rio de Janeiro, 2014. Med VM i fodbold og De Olympiske Lege lige om hjørnet er hele landet i en tilstand af eufori og håb. Júlia er en lovende ung arkitekt, der har ansvaret for at designe golfbanen i den kommende olympiske by. Den dag hun skal deltage i et vigtigt møde om projektet, tager hun en løbetur til udsigtspunktet Vista Chinesa i Tijuca-parken i byens udkant. Pludselig peger en mand på hende med en pistol og trækker hende ind i skoven, hvor han voldtager hende. Mange år senere beslutter hun sig for at skrive et brev til sine børn for at fortælle dem om denne oplevelse.

Læseren følger Júlia på den lange vej, hun må gå for at overvinde oplevelsen: fra smerten og følelsen af skam og skyld gennem politiets efterforskning i et samfund, hvor fattigdom alene giver anledning til mistanke om skyld, til genvindingen af hendes krop og seksualitet.

Med følsomhed, mod og sjælden litterær dygtighed giver forfatteren Júlia en stemme, mens hun genvinder sit selvværd. Med overvældende kraft er denne roman – baseret på en sand historie – blevet en af de mest læste og anerkendte i Brasilien i de senere år.

Vista Chinesa – baseret på en sand historie.

 

Om bogen

“Det er ikke et let emne at skrive om, men Levy har klaret det. Resultatet er en umiddelbar og stærk roman, som bør give hendes talent større anerkendelse.”

The Sunday Times

Vista Chinesa – baseret på en sand historie.

Om Tatiana Salem Levy

Portugal, 1979. Brasiliansk forfatter. Hun har udgivet romanerne A chave de casa (2007), som modtog São Paulos litteraturpris for bedste debut i 2008, Dois Rios (2011) og Paraíso (2014). Hendes seneste roman, Vista Chinesa (2021), har været en succes i Brasilien. Hun blev udvalgt blandt de bedste unge brasilianske romanforfattere i 2012 af magasinet Granta. Hun er i øjeblikket forsker ved Universidade NOVA i Lissabon, hvor hun bor, og klummeskribent for avisen Valor Econômico. Vista Chinesa er hendes første bog oversat til dansk.

 

Begynd at læse bogen
Vista Chinesa – baseret på en sand historie.
 

Antonia og Martim, mine elskede børn,

Mens I sidder og ser tegnefilm, spørger jeg mig selv hvordan jeg skal begynde det her brev.

Jeg skriver, sletter, skriver og indimellem kigger jeg på jer.

Så mange gode minder dukker op i mit hoved at jeg tøver med at rive op i fortiden.

Hvis jeres far vidste at jeg havde besluttet at fortælle jer hvad jeg har været ude for, ville han sige glem det. I begyndelsen troede jeg at det var muligt.

Mere end ham, mere end alle andre, tænkte jeg at den eneste måde at komme videre på var at glemme.

I time efter time prøvede jeg at udtænke strategier til at udviske fakta som om jeg kunne vende tilbage og være den samme Julia som før.

Men der er ting som selv efter at de er sket, bliver ved med at ske. De lader dig ikke glemme, for de gentager sig selv hver eneste dag.

 

Mobile Pay 34512

 

Logo Vimeo al canal de Aurora Boreal

 

 

 

Logo YouTube al canal de Aurora Boreal

 

 

For vores læsere på spansk

Aurora Boreal på spansk

Yderligere information

Forfatter

Forlag

Format

Genre

ISBN

Original sprog

Original titel

Sideantal

Forfatterens land

2 anmeldelser af Vista Chinesa – BRASILIEN

 1. Helle Winther Olsen

  Et voldsomt og ubehageligt emne formidles her på følsomste og fineste vis. Umådeligt velskrevet giver bogen indblik i lige præcis det efterliv, en voldtægt har for en kvinde, hendes kæreste og familie; kampen for at skulle genvinde sin krop og seksualitet, de benhårde og belastende politiforhør, gerningsmandskonfrontationer mm. Alt er smertefuldt og særdeles overbevisende skildret. Det er i det hele taget en roman, der gør indtryk med både form og indhold. Anbefales varmt.

  Helle Winther Olsen – DBC

 2. Anna Schmidt Andersen

  Hypnotisk brasiliansk roman er en frygtelig gave.
  Vista Chinesa er ganske enkelt rædselsvækkende. Jeg kan ikke huske nogensinde at have læst noget
  så utvetydigt uhyggeligt, detaljerne ved voldtægten udpensles igen og igen, som for at give en vished om, at det virkelig skete. Beskrivelserne bliver en måde for Júlia at holde fast i selv og virkeligheden på. Og det stopper naturligvis ikke ved selve overfaldet. Der følger en lang proces med undersøgelser, afhøringer, efterforskning og ikke mindst mistænkeliggørelse: hvorfor løb du alene den eftermiddag? Særligt rædslen ved at videreføre volden nager Júlia, når hun igen og igen bliver indkaldt for at identi cere en mulig mistænkt. Når hun kigger på rækken af mænd, der står foran hende, er hun skrækslagen for at sætte en uskyldig mand bag tremmer. Júlia kan ikke bære det, og under efterforskningsarbejdet går hun mere og mere i stykker, indtil hun indser, at hun selv må afslutte det og nde en form for fred. Vista Chinesa er et frygtløst forsøg på at formidle omfanget af en voldtægt og de konsekvenser, der følger den. Alt står skrevet i kroppen, på huden, bag øjnene, en tatove- ring ingen kan se. Det er en gave, at denne roman nu ndes på dansk, en frygtelig gave, men dog en gave.

  Anna Schmidt Andersen – ATLAS #1/2024

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *